Butlletí 361 - Rikki Nitzkin: "La palla és un material de construcció que ha arribat per a quedar-se, i ja està entrant a l'esfera pública"

30-10-2018 al 12-11-2018

Fes clic aquí si tens problemes per visualitzar la plana Twitter Facebook YouTube

 

Butlletí 361 - Rikki Nitzkin: "La palla és un material de construcció que ha arribat per a quedar-se, i ja està entrant a l'esfera pública"

 
  30-10-2018 al 12-11-2018  
 

REFLEXIÓ   |   NOTÍCIES   |   RECURSOS   |   BONES PRÀCTIQUES   |   ESPECIALS  
AGENDA

 
Reflexió
 

Entrevista

 
 

Rikki Nitzkin: "La palla és un material de construcció que ha arribat per a quedar-se, i ja està entrant a l'esfera pública"

12/11/2018

 
 

Rikki Nitzkin és la coordinadora de la Red de Construcción con Paja (RCP), una associació que acaba de celebrar el seu V encontre estatal a València. Allà s’ha constatat que la construcció amb palla té cada vegada més demanda: de ser una opció minoritària habitualment lligada a l’autoconstrucció ha passat a despertar l’interès d’un públic més ampli i fins i tot s’ha usat ja en alguns edificis públics. L’expansió, però, es troba amb un obstacle important: falten constructores professionals especialitzades.

 

 

 
 

Reportatges

 
 

Les pesqueres artesanals cogestionades afavoreixen millores socials i ecològiques

El model de cogestió de les petites agrupacions de pescadors contribueix a una major abundància i hàbitats de les espècies

 
 

La cogestió de les pesqueres artesanals per part dels propis pescadors i el govern ofereix majors beneficis ecològics i socials que el model de gestió centralitzat per part dels governs. Així es posa de manifest en un estudi realitzat per investigadors de l'ICTA-UAB en què demostren els avantatges d'aquest model de gestió però assenyalen possibles aspectes de millora.

 

 

 

 
 

Opinions

 
 

Ètica sostenibilista

 

12/11/2018
Ramon Folch

Cal admetre que la societat industrial s’ha desenvolupat a l’empara de la premissa que la praxi tècnica resta fora de l’esfera moral. Tant pel seu caràcter instrumental, com per la seva vinculació amb la ciència, se l’ha cregut exempta de judicis de valor. No és així. Les males opcions quant a l’ús dels recursos i de l’energia, la manca de consideració envers els cicles naturals, l’abocament al medi de residus i tantes altres decisions deletèries han estat fruit de la ignorància, de la sobergueria o de la mala fe.

 

 

Què fem els ‘defensors de la terra’ davant del declivi de la biodiversitat a Catalunya?

08/11/2018
Josep M. Mallarach

Cap societat no pot aspirar a la salut ni al benestar, físic, anímic o espiritual, si no viu en un entorn natural íntegre i sa. I Catalunya, que té una gran biodiversitat, sotmesa a extraordinàries pressions, no podrà conservar-la, ni adaptar-se als canvis climàtics, sense impulsar nous models de conservació, integrant la prevalença dels criteris de conservació, de manera transversal, en totes les polítiques sectorials, amb determinació i  transparència.

 

 

 

 
Notícies
 

Més Sostenible amb més i millors continguts diaris

12/11/2018

 
 

Sostenible continua millorant per seguir sent el portal web de referència sobre sostenibilitat i món local; i ho fa amb més i millors continguts, amb una periodicitat diària, més informació audiovisual i butlletins temàtics especials, entre d’altres.

 

 

 

 

 

 
 

Els projectes de les ADF de Teià i Terrassa guanyen els Premis de prevenció d'incendis forestals 2018 de la Diputació de Barcelona

11/11/2018

 
 

Els Premis de prevenció d’incendis forestals 2018 que atorga la Diputació de Barcelona han reconegut el projecte “Aprofitament dels recursos naturals de la finca del Vedat: aprofitament de l’aigua de les sobreeixides de les fonts de l’Ajupit” presentat per l’ADF de Teià en la categoria de planificació i gestió, i el projecte “Accions de sensibilització en la prevenció d’incendis entre els ciutadans de Terrassa” presentat per l’ADF de Terrassa en l’àmbit d’accions de sensibilització en la prevenció.

 

 

 
 

1.200 dones embarassades participaran a Barcelona a un dels majors estudis sobre contaminació atmosfèrica i gestació

08/11/2018

 
 

El projecte BiSC avaluarà el paper de la placenta front als contaminants de l’aire i el desenvolupament del cervell de nens i nenes abans i després del part. És un dels estudis més complets realitzats fins la data per entendre com afecta la contaminació atmosfèrica a la salut dels bebès i al seu desenvolupament cerebral. Es portarà a terme a la ciutat de Barcelona sota la coordinació de l'ISGlobal, en col·laboració amb el centre BCNatal i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

 

 

 
 

Es constitueix l'Assemblea Urbana de Catalunya

 

12/11/2018

L'Assemblea creada aquest 5 de novembre és un òrgan integrat per totes les administracions i representants del teixit ciutadà i econòmic que s'encarregarà d'elaborar i validar l'Agenda Urbana de Catalunya. Serà la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats durant les properes dècades i per superar els problemes endèmics que va deixar l'explosió urbana del segle passat.

 

 

Les alcaldies de Barcelona, Milà i Atenes s'enfronten al canvi climàtic i la desigualtat a l'acte C40 TALKS a Barcelona

12/11/2018

El proper 14 de novembre de 2018, alcaldes, empresaris, líders de la ciutat i experts en el clima de diferents països d'Europa es reuniran a la segona edició de C40 Talks: Cities Getting the Job Done, una sessió especial d’Smart City Expo World Congress (del 13 al 15 de novembre) que explorarà els ambiciosos objectius climàtics que s'han fixat les ciutats europees per assolir un futur millor. La primera edició de C40 Talks es va celebrar a Nova York l’any passat.

 

 

 
 

Ajuntaments i entitats socials reclamen desplegar la llei de pobresa energètica
 

11/11/2018

Ajuntaments, entitats municipalistes i socials de la Taula del Tercer Sector reclamen a la Generalitat i al govern espanyol que obliguin les companyies subministradores a signar els convenis de la llei de pobresa energètica. L'Ajuntament de Barcelona ha evitat 10.000 talls de subministraments bàsics durant l'últim any i mig, però creu que amb això no n'hi ha prou.

El Premi #Rezero reconeix la iniciativa del govern balear en proposar una llei pionera en l'àmbit europeu en prevenció de residus

11/11/2018

La fundació Rezero ha atorgat el premi honorífic a la iniciativa del Govern de les Illes Balears per proposar una llei pionera en l'àmbit europeu pel que fa a la implantació de mesures de prevenció. L’Ajuntament de Barcelona,  el projecte col·laboratiu de SETEM i XES Pam a Pam, el comerç residu zero Rebost de Sant Andreu i la iniciativa Espai Ambiental Cooperativa, han resultat els guardonats d’aquesta primera edició.

 
 

Finalitzada la primera coberta guanyadora del concurs de cobertes verdes de Barcelona
 

11/11/2018

Es tracta del primer projecte finalitzat dels deu que van guanyar el concurs de cobertes verdes. La resta de cobertes guanyadores del concurs celebrat el juny de 2017 estan en procés de construcció i es preveu que finalitzin al llarg de l'any vinent.

L’èxit de la prova pilot de BusUp a Barberà del Vallès motiva la seva implantació a set altres municipis catalans

08/11/2018

La plataforma de viatges a demanda va rebre 403 peticions de rutes i es van adquirir 175 abonaments. BusUp, què s’emmarca dins el projecte Catalonia SmartLAB,  pretén afavorir la mobilitat en zones aïllades i amb difícil accés en transport públic mitjançant la creació i compartició de rutes a mida.

 
 

La Diputació de Barcelona es compromet amb els objectius de sostenibilitat en la constitució de l'Assemblea Urbana de Catalunya

07/11/2018

La Diputació ha participat en la constitució de l’Assemblea Urbana de Catalunya, l’òrgan col·legiat encarregat de formular i validar els treballs per a l’elaboració de l’Agenda Urbana de Catalunya sorgida com a resultat dels ODS de l’Agenda 2030 de la cimera Habitat III.

Manresa inicia la fase de participació ciutadana del Pla Clima (PAESC)
 

07/11/2018

El Pla Clima de Manresa és el document estratègic per afrontar des de l’àmbit local el canvi climàtic. L’Ajuntament ha redactat un primer esborrany que ara es presenta a participació ciutadana.

 
 

Matadepera s’alia amb el CREAF per passar a l’acció en la lluita contra el canvi climàtic

05/11/2018

 
“Matadesphera” és una iniciativa ciutadana per implicar tot el poble en un procés participatiu de debat, reflexió i proposta d’accions que millorin la sostenibilitat de Matadepera.

Manresa prepara una ordenança per obligar els ciutadans a separar la brossa

05/11/2018

Obligar els ciutadans a separar selectivament els residus que generen és una de les accions en què treballa l'Ajuntament de Manresa per a un futur proper. La voluntat és implantar un sistema de pagament per generació de residus, i no descarta sancionar qui no recicli bé.

 
 

El COAMB denuncia que els llocs de treball dels ambientòlegs a la Generalitat estan en risc per la manca de reconeixement de la titulació

02/11/2018

Per consolidar el lloc de treball com a funcionaris/es, el fet d’estar en el cos general comporta que en les oposicions no s’avaluïn les competències específiques de les ciències ambientals. En aquest sentit, tampoc es correspon la demanda d’ambientòlegs patent a les ofertes de places amb el reconeixement d’aquesta especialitat.

L'ICTA-UAB dissenyarà una estratègia de prevenció d'incendis forestals per al Montseny de forma participativa i consensuada
 

02/11/2018

El projecte comptarà amb la participació dels principals actors involucrats en la gestió d'incendis, com ara Bombers de la Generalitat, agrupacions de defensa forestal, propietaris, ciutadans i indústries amb l'objectiu de desenvolupar una estratègia de prevenció i extinció participativa que estableixi els principals valors econòmics, culturals i ecològics del territori que han de protegir-se en cas d'incendi, i els prioritzi de manera consensuada.

 
 

Rodalies de Catalunya ofereix un bitllet combinat per visitar el parc natural del Montseny

02/11/2018

Rodalies de Catalunya amplia la seva oferta de bitllets combinats amb un nou producte comercial per visitar el parc natural del Montseny.  Aquest nou pack inclou el bitllet d’anada i tornada en tren des de qualsevol estació del servei de Rodalies de Catalunya fins a  Sant Celoni i el trasllat en un servei de bus de Sagalès des de l’estació fins al parc natural del Montseny.

Horta-Guinardo, a Barcelona, guanya un nou Centre de Natura a la masia de Can Soler

01/11/2018

El Centre de Natura de Can Soler és un nou espai dins de la masia de Can Soler, dedicat a la natura i a la sostenibilitat, i a difondre el patrimoni natural i cultural del seu entorn. Aquest equipament se centra en la millora de les relacions de la vall amb el barri, amb el districte i amb la ciutat i amb el Parc Natural de la Serra de Collserola donant cabuda a projectes ambientals de caràcter sòcio-educatius.

 
 

L'Ajuntament de Lleida potencia la mobilitat sostenible a la ciutat amb un nou contracte per millorar la gestió dels aparcaments i la recàrrega de cotxes elèctrics

01/11/2018

L'Ajuntament de Lleida traurà a concurs un contracte de serveis per potenciar la mobilitat sostenible a la ciutat. La concessió, que es divideix en diversos lots, inclourà la gestió de l'aparcament de rotació, un nou sistema de control de les àrees de càrrega i descàrrega, millores en estacionaments dissuasius, el manteniment de la senyalització, la gestió del servei de grua, el dipòsit municipal i dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics, entre altres serveis.

Avià aprova un POUM revolucionari que permetrà que les plaques solars cobreixin teulades i façanes

 

31/10/2018

Avià ha aprovat aquest 29 d'octubre en ple municipal una modificació del POUM que permetrà que les plaques solars que s'instal·lin al poble cobreixin, si així ho desitgen els respectius propietaris, bona part de la teulada i la façana dels habitatges. La mesura serà d'aplicació a gairebé totes les cases del nucli urbà, masies i habitatges del centre històric. La mesura, pionera a tot l'Estat, queda ara pendent de l'aprovació final per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central

 
 

Més Notícies

 
 

Economia

 
 

Catalunya acollirà el Circular Economy Hotspot l'any 2020

 

 
 

Biodiversitat

 
 

L’Ajuntament de Sabadell instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

 

 
 

Canvi climàtic

 
 

Barcelona serà el centre del debat sobre la resiliència, amb Barcelona Resilience Days

La Diputació de Tarragona acull les jornades 'Canvi climàtic, què hi podem fer?'

 

 
 

Contaminació

 
 

La contaminació atmosfèrica encara és massa elevada a tot Europa

La capa d'ozó va camí a la recuperació total

 
 

La contaminació de l'aire va causar 354 morts a Barcelona durant el 2017

 

 
 

Educació ambiental

 
 

L'Acte de signatura de les escoles sostenibles connecta amb la natura

Neix el Dia de la Riera, una iniciativa ciutadana per conscienciar sobre la importància dels nostres rius

 

 
 

Energia

 
 

Un expert en eficiència energètica ajuda als viladecanencs a estalviar en energia

La UPC i SIEMENS s’alien per impulsar la recerca en anàlisi de dades i intel·ligència artificial en el sector energètic

 

 
 

Mobilitat

 
 

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet modernitza la seva flota de vehicles amb criteris ambientals

Entra en funcionament el punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Llagostera

 
 

El RACC alerta que els pàrquings de les estacions no estan preparats per a les restriccions a Barcelona

 

 
 

Parcs naturals/Paisatge

 
 

Decreixen els incendis el darrer estiu al Maresme a xifres rècord

 
 

Reciclatge/Residus

 
 

A punt l’edició més ecològica de la Berga Santpedor

 
 

Recollides 58 tones de residus del litoral de les Illes Balears aquest estiu

L'Ajuntament de Girona se suma a les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018

 
 

La campanya «Recicla vidre per elles» recull 2.574 kg de vidre a Tarragona

Gavà renova tots els contenidors i engega una campanya de foment del reciclatge

 
 

Nou servei de recollida i reutilització d’aparells elèctrics i electrònics al Gironès

Argentona engega una campanya relacionada amb el comerç sostenible i el malbaratament alimentari

 
 

Arriba el porta a porta: Santa Eulàlia es posa el xip a partir del 15 de novembre

Avinyó és el vuitè municipi del Bages amb sistema de recollida de residus porta a porta

 
 

Terra

 
 

11 ADF opten als Premis de prevenció d'incendis forestals 2018 de la Diputació de Barcelona

L'Ajuntament de Granollers celebra 10 anys de compromís amb la veracitat de la informació ambiental

 
Recursos
 

Què és l'Agenda Urbana de Catalunya?

L'Assemblea creada aquest 5 de novembre és un òrgan integrat per totes les administracions i representants del teixit ciutadà i econòmic que s'encarregarà d'elaborar i validar l'Agenda Urbana de Catalunya. Serà la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats durant les properes dècades i per superar els problemes endèmics que va deixar l'explosió urbana del segle passat. En aquest vídeo s'explica què és l'Agenda Urbana de Catalunya explicada en pocs minuts.

 

 

Ja està disponible el conte "El senyor riu"

El senyor Riu és un conte que vol sensibilitzar els infants sobre la realitat del cicle de l’aigua a través de la història d’un riu, que es presenta com un personatge misteriós que neix a les muntanyes, ens fa gaudir de la remor de l’aigua, ens dibuixa el paisatge, permet la vida dels animals i les plantes i finalment també fa funcionar els molins i les fàbriques i ens proveeix d’aigua per beure.

 

 

 
 

Traffic snake game. Move your feet, move the world

 

 El joc de serps de trànsit és una activitat de sensibilització realitzada pels nens i nenes del cinquè i sisè grau de l'Escola Pla de Girona per promoure la mobilitat sostenible. L'activitat s'emmarca dins de la campanya "Mou-te els peus, mou el món".

 

 

Ja es pot consultar l’estudi comparatiu sobre l’evolució de la conca del Besòs elaborat per l’ICTA-UAB i el Consorci

Aquest informe analitza en profunditat l’evolució dels sistemes de sanejament a la conca del Besòs i posa de manifest la millora aconseguida en aquest període gràcies a la implantació de les EDAR i als avenços en els processos de tractament d’aigües. Tot això ha fet possible la recuperació dels entorns fluvials i la seva flora, i un augment significatiu del nombre d’espècies animals.

 

 
 

L'evolució està a tot arreu. Nou llibre sobre Evolució Humana de Jeroen van den Bergh

Human Evolution Beyond Biology and Culture: Evolutionary Social, Environmental and Policy Sciences (Cambridge University Press, octubre 2018) és un nou llibre escrit per Jeroen van den Bergh, professor d'investigació ICREA a l'ICTA-UAB, en què s'ofereix una completa descripció del pensament evolutiu en les ciències socials, ambientals i polítiques, alhora que estableix ponts amb l'àmbit de la biologia.

 

 

#DebatCRÍTIC: "L'aire que respirem: Una amenaça per a la salut a Barcelona?"

'L’aire que respirem, una amenaça per a la salut a Barcelona?', aquesta és la pregunta que es va plantejar al #DebatCRÍTIC, organitzat conjuntament amb la Mostra de Cinema ‘Salut, drets, acció’, una iniciativa de Medicusmundi Mediterrània amb el suport de Quepo. Va tenir lloc el passat 30 d’octubre al Centre Cívic Can Deu, del barri barceloní de Les Corts.

 


 

 
 

La contaminació explicada pels més petits

Alumnes de 1r de l’Escola Sant Ramon Nonat ens expliquen el taller que han fet sobre els diferents tipus de contaminació. L’activitat es diu 1,2,3 i… salut i silenci!, i se centra en la contaminació acústica que hi ha a la ciutat.

 

 

Campanya "Millor sense canyeta"

Millor sense canyeta és una campanya que busca reduir l'ús de canyetes d'un sol ús a Barcelona. Els establiments associats es comprometen a no posar canyeta per defecte en les begudes al seus clients i oferir alternatives més sostenibles, com canyetes de bambú, metall, comestibles o compostables a aquelles que realment necessiten palletes per beure.

 

 

 
 

Més Recursos

 
 

"El menjar no és per llençar" . Nou concurs per a centres educatius sobre el malbaratament alimentari al Vallès Occidental

Exposició de les Fonts del Montseny

 
 

Les administracions unifiquen el grafisme per informar la ciutadania sobre els episodis per contaminació ambiental

 

 
Bones Pràctiques
 

L'Ajuntament d'Argentona endega una nova campanya per a la reducció de les bosses de plàstic i el malbaratament alimentari

L’Ajuntament d’Argentona ha impulsat, amb el suport de comerços i establiments del municipi, una nova campanya per a la reducció de bosses de plàstic, lluitar contra la contaminació i fomentar l’ús d’alternatives reutilitzables. Així, en les properes setmanes, diverses botigues d’alimentació oferiran als clients la possibilitat de llogar uns cabassos de mimbre. Mitjançant un dipòsit de cinc euros, es podrán endur la compra a casa i una vegada retornin el cabàs, se’ls reemborsaran els diners.

Prova pilot a la Dessaladora de Blanes del projecte ‘Life-Dreamer’ per fer-la ecològicament més sostenible

Ja hi ha els primers resultats obtinguts a través de la prova pilot que s’està implementant a la Planta Dessaladora de la Tordera, emplaçada al municipi blanenc. L’objectiu de la prova pilot és demostrar la viabilitat del projecte ‘Life Dreamer’, que es va posar en marxa l’1 de setembre de 2017 i ara comença a obtenir els primers fruits en forma de conclusions.

 
 

L’AMB dóna recomanacions de circulació de vehicles de mobilitat personal

L’AMB ha presentat unes recomanacions per ordenar la circulació de bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal, com és el cas de “les rodes”, per tal de regular, de forma coordinada, la circulació d’aquest tipus de vehicles, que en els darrers mesos estan tenint un ús creixent com a modes de transport quotidià.

Montcada i Reixac porta a terme una campanya per lluitar contra l'incivisme a la via pública

'La Montcada i Reixac que volem és a les teves mans' és l'eslògan escollit per a la campanya municipal contra l'incivisme i que s'ha posat en marxa per conscienciar a les persones que deixen les bosses d'escombraries i els voluminosos a les papereres, al mig de la via pública i a solars públics i particulars. Després que la Policia de Proximitat i la col·laboració ciutadana hagi detectat nombrosos punts conflictius on es produeix aquesta actitud incívica de forma continuada, el consistori fa aquesta campanya que anirà acompanyada de sancions econòmiques. 

 
 

La Diputació de València promou la creació d’horts socials municipals i bancs de terres

El programa d’ajudes als horts urbans ha comptat amb un pressupost de 300.000 euros en els últims anys i ha beneficiat a 25 municipis valencians. Els bancs de terres de la Diputació de València han ajudat a 40 municipis a desenvolupar i impulsar l’agricultura ecològica urbana.

Vilanova i la Geltrú tindrà caramels sense plàstic a Les Comparses de Carnaval

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest octubre per unanimitat donar suport a la introducció al Carnaval de VNG d'un caramel sostenible. Aquesta va ser una proposta de la Federació d'Associacions pel Carnaval i la Cooperativa de consum responsable La Vinagreta. La iniciativa compta amb una aportació econòmica de 15.000 €, ja que també va ser un dels projectes més votats en els Pressupostos Participatius 2018.
 

 
 

Més Bones Pràctiques

 
 

L'Ajuntament de Barberà del Vallès continua impulsant la mobilitat sostenible a la ciutat

L’Ajuntament de l’Atmella del Vallès adquireix un vehicle 100% elèctric

 
 

La Garriga aposta per les energies renovables

Calaf acull experiències sobre nous models de menjadors escolars ecològics i de proximitat

 
 

Festa pel 15è aniversari de l’Aula Ambiental Sagrada Família

L'AMB audita la reducció de CO2

 
 

El projecte de compra agregada d'energia de Montcada i Reixac continua prenent forma

Calaf clou la campanya 'Recicla, redueix i guanya' on s'ha fomentat la sensibilització ambiental

 
 

Es presenta el nou servei de recollida de residus i neteja viària a Barberà del Vallès

El pavelló de Sant Esteve Sesrovires estrena il·luminació led

 
 

Sant Vicenç de Castellet promou esmorzars sostenibles i saludables a les escoles

Nules és referent europeu per l’ús d’energia sostenible amb la instal·lació de geotèrmia a la piscina municipal

 
 

Les Escoles Verdes berguedanes presenten les seves experiències

 
 

La Dada

 
 

Un miler d’accions de la Setmana Europea de la Prevenció!

Del 17 al 25 de novembre celebrem la 10a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb més d’un miler d’accions de la mà de 250 entitats per tot Catalunya!

 
 

La Setmana és un moment òptim per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d’altres beneficis, prendre consciència del paper primordial que juga en el canvi climàtic. La propera edició es celebrarà a Catalunya del 17 al 25 de novembre de 2018, i s'han organitzat més de 1.000 activitats diferents.

 
Especials
 

La salut que ve

Amb aquest especial hem volgut recollir informacions rellevants per aprofundir en els nous reptes per a la salut ambiental a Catalunya i al món. El canvi climàtic i el sistema econòmic ens obliguen a replantejar estratègies de salut pública. Analitzem quins són els nous reptes, com l'escalfament global, la contaminació atmosfèrica, els impactes del soroll, les malalties transmeses per vectors, etc. I mirem de donar llum sobre mitigació i adaptació per guanyar salut!

40 anys d’Educació Ambiental

Arrel de la publicació del llibre 'Educació ambiental. D'on venim? Cap on anem?' Sostenible vol dedicar aquest especial a l’anàlisi de l'estat de l'educació ambiental a Catalunya després de 40 anys.  Aquí podràs trobar informacions i anàlisis des d’una mirada crítica i una reflexió profunda per extreure coneixement del camí recorregut i actuar assumint els reptes i la necessitat de transformar una educació que vol transformar el món.

 
 

 

 
Agenda
 

29/10/2018

Exposició Actuem amb Energia a Gavà

12/11/2018

Barcelona Slow Food Guide '19

 
 

14/11/2018

II Jornada “Entorn Urbà i Salut”: El model de ciutat com a eina de salut

14/11/2018

Jornada internacional “Dones: Líders pel Clima”

 
 

16/11/2018

CONGRÉS NACIONAL EDUCACIÓ AMBIENTAL 2018

17/11/2018

Dia temàtic 2018: Prevenció de residus perillosos #Timetodetox

 
 

17/11/2018

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

19/11/2018

Exposició “Reduïm Residus” a Vilanova del Camí

 
 

19/11/2018

43es Jornades Científiques GFHN

20/11/2018

Jornada "Bases legals per a la custòdia del territori en l'administració local"

 
 

21/11/2018

Curs "Com dinamitzar activitats turístiques des d'una visió interpretativa i creativa"

21/11/2018

16a Jornada de Prevenció de Residus: "Simbiosi industrial, la via cap a l'economia circular"

 
 

21/11/2018

XV JORNADA CREAF-SCB-ICHN: "Reptes, idees i solucions per fer ciència ciutadana útil i amb impacte"

21/11/2018

Jornada: Simbiosi industrial, la via cap a l'economia circular

 
 

24/11/2018

#zerofoodwastebcn

 
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Butlletins publicats

 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

 
     

Twitter Facebook YouTube