II Jornada “Entorn Urbà i Salut”: El model de ciutat com a eina de salut

dimecres, 14 novembre, 2018 - 08:30 a dijous, 15 novembre, 2018 - 17:59
Auditori del Museu del Disseny de Barcelona Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 08018 Barcelona

La Diputació de Barcelona, conjuntament amb l’Institut de Salut Global Barcelona, organitza el proper 14 de novembre, aquesta segona Jornada en el marc del projecte “Entorn urbà i salut”, projecte que va ser guardonat amb el premi EPSA 2015 per la transversalitat en el seu plantejament.

És una Jornada adreçada a càrrecs polítics i professionals de l’administració, de la Universitat i del sector privat, que treballen en l’àmbit de l’entorn urbà i la salut.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Pretén ser un espai de reflexió, d’intercanvi d’experiències i de debat sobre la relació entre el model de ciutat i la salut de les persones que hi viuen. Compta amb la participació de diferents autoritats tant a nivell internacional com local en les matèries de la salut i de l’urbanisme, per donar a conèixer l’estat de la qüestió i la materialització dels canvis que passen de tenir una forma conceptual, a influir de forma directa sobre la salut i el benestar de la ciutadania.

La conferència inaugural anirà a càrrec de la urbanista Jennifer Gardner, que lidera el programa del Institut Jan Gehl per promoure la salut i la inclusió en el disseny de les ciutats.

En el panell 1 s’exposaran exemples de ciutats que tenen present la salut i la qualitat de vida de les persones en les intervencions sobre l’entorn urbà. (exemples de Vic, Pontevedra, i Cornellà).

En el panell 2 s’explicaran alguns exemples sobre com diferents agents, cadascun des del seu àmbit, poden actuar com a motors del canvi en la introducció progressiva dels conceptes de salut i de sostenibilitat en les polítiques relacionades amb l’entorn urbà.

La Jornada acabarà amb un debat sobre com incorporar l’evidència científica en les polítiques públiques. La cloenda comptarà amb el Dr. David Rojas, investigador d’ISGlobal i la Dra. Aletha Maybank, responsable de Salut Pública a la Ciutat de Nova York, on està promovent canvis a la ciutat, per millorar la salut de la població, mitjançant el treball transversal amb d’altres àrees de l’administració municipal.


 

Municipis: 
Categories: 
Salut

Relacionats

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Notícia

Els entorns escolars són espais prioritaris per a la salut i el benestar dels infants i les seves famílies. Per això, des de l’any 2020, el programa Protegim Les Escoles ha impulsat la transformació i la millora dels carrers adjacents a 217 escoles de la ciutat de Barcelona mitjançant la pacificació del trànsit, la incorporació de mobiliari urbà i de vegetació, i la supressió de places d’aparcament.

Notícia

La Societat Catalana de Pediatria acaba de presentar un decàleg on insta a portar a terme accions urgents per reduir la contaminació, atmosfèrica i acústica, i l’accidentalitat relacionada amb el trànsit, fomentar la mobilitat activa per al desplaçament als centres educatius i augmentar el contacte amb la natura.

Butlletí