Horta-Guinardo, a Barcelona, guanya un nou Centre de Natura a la masia de Can Soler

Font: Ajuntament de Barcelona

01/11/2018 - 17:33

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat el nou Centre de Natura de Can Soler, situat al barri de Sant Genís dels Agudells. El Districte i diverses entitats del barri s’han congratulat per la posada en marxa d’aquest nou espai que ajudarà a mostrar la riquesa de Collserola, potenciarà les activitats que s’hi porten a terme i també farà que Barcelona conegui millor el barri de Sant Genís.

 

El Centre de Natura de Can Soler és un nou espai dins de la masia de Can Soler, dedicat a la natura i a la sostenibilitat, i a difondre el patrimoni natural i cultural del seu entorn. Aquest equipament se centra en la millora de les relacions de la vall amb el barri, amb el districte i amb la ciutat i amb el Parc Natural de la Serra de Collserola donant cabuda a projectes ambientals de caràcter sòcio-educatius.

La finca de Can Soler està situada a la falda del Parc Natural de la Serra de Collserola, en un entorn que facilita el contacte, l’experiència i el gaudiment de la natura. Alhora ofereix un espai d’informació i formació, una programació d’activitats dirigides i autoguiades per promoure les pràctiques sostenibles que afavoreixin les relacions entre el medi urbà i el medi natural.

A nivell concret, el nou Centre de Natura ofereix als ciutadans:

– Un punt d’informació on els ciutadans podran consultar dades sobre la masia, el projecte i l’oferta d’activitats que s’hi pot realitzar.

– Una exposició que mostra els valors naturals (flora, gea i fauna), la memòria popular i el projecte dels nous usos als entorns de la masia de can Soler com a espai de connexió entre la ciutat i el parc de Collserola.

– Activitats lúdiques i culturals per a les famílies, per a les entitats i associacions del barri, i pels veïns i les veïnes per aprofundir en el coneixement de la natura així com l’hort urbà de can Soler.

– Un programa d’activitats per escoles.

El nou centre ha començat l’activitat durant aquest trimestre amb sis activitats guiades per a tots els públics, que tenen lloc dos dissabtes al mes, són gratuïtes i amb inscripció prèvia. A banda, l’espai també ofereix activitats autoguiades com: el “box” de la masia, un joc de descoberta dels entorns de la masia a través d’enigmes i endevinalles; la ruleta de les hortalisses, un joc de descoberta dels horts de la masia de can Soler mitjançant l’atzar i l’observació; la música de les pedres, una instal·lació per descobrir les roques a través del seu so; o les finestres artístiques, una instal·lació per observar els canvis en el paisatge del fondal de can Soler i pintar-los.

El nou espai forma part del conjunt de millores que s’estan fent al barri de Sant Genís dels Agudells, en el marc del projecte del Pla de Barris i també ha comptat amb finançament del districte.


 

Relacionats

Butlletí