Sant Vicenç de Castellet promou esmorzars sostenibles i saludables a les escoles

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

01/11/2018 - 17:42

El passat mes de setembre Sant Vicenç de Castellet va començar la campanya Marató Residu Zero adreçada als alumnes de primària de les tres escoles del municipi. Més de 500 nens i nenes de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i FEDAC participaran a la iniciativa que pretén promoure uns esmorzars més saludables i ajudar a eliminar residus als centres d’ensenyament. Els eixos principals de la campanya són la millora de la salut, a través de fomentar uns esmorzars més saludables, i la cura pel medi ambient reduint els residus generats en els esmorzars (envasos, plàstic i paper d’alumini), que tot sovint s’associen a productes alimentaris poc saludables.

El tret de sortida s'ha fet ara a l'octubre amb una primera acció en què es comprovaran els residus que es generen a l’hora del pati en el moment d’esmorzar durant tota una setmana.  Un cop feta aquesta primera acció, es programaran tallers específics per edats a cada classe en què es treballaran les pautes per esmorzar de manera saludable i sostenible. L’Ajuntament lliurarà un embolcall reutilitzable (snack’n’go) a tots els alumnes perquè puguin dur-hi l’esmorzar sense residus. A més, després dels tallers i activitats a les aules, es tornarà fer un recompte dels residus que es generen per tal de poder avaluar el resultat de la campanya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

L’acció la gestiona Andròmines en conveni amb l’Ajuntament i consistirà en tallers itinerants per arranjar petits electrodomèstics i dispositius electrònics.

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Butlletí