Sant Vicenç de Castellet promou esmorzars sostenibles i saludables a les escoles

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

01/11/2018 - 17:42

El passat mes de setembre Sant Vicenç de Castellet va començar la campanya Marató Residu Zero adreçada als alumnes de primària de les tres escoles del municipi. Més de 500 nens i nenes de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i FEDAC participaran a la iniciativa que pretén promoure uns esmorzars més saludables i ajudar a eliminar residus als centres d’ensenyament. Els eixos principals de la campanya són la millora de la salut, a través de fomentar uns esmorzars més saludables, i la cura pel medi ambient reduint els residus generats en els esmorzars (envasos, plàstic i paper d’alumini), que tot sovint s’associen a productes alimentaris poc saludables.

El tret de sortida s'ha fet ara a l'octubre amb una primera acció en què es comprovaran els residus que es generen a l’hora del pati en el moment d’esmorzar durant tota una setmana.  Un cop feta aquesta primera acció, es programaran tallers específics per edats a cada classe en què es treballaran les pautes per esmorzar de manera saludable i sostenible. L’Ajuntament lliurarà un embolcall reutilitzable (snack’n’go) a tots els alumnes perquè puguin dur-hi l’esmorzar sense residus. A més, després dels tallers i activitats a les aules, es tornarà fer un recompte dels residus que es generen per tal de poder avaluar el resultat de la campanya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Article

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

Butlletí