Més de 16.500 persones han participat en projectes educatius del programa Aprenem a la Xarxa
La cotxera d’autobusos que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) té al Triangle Ferroviari, al districte de Sant Andreu, serà la primera instal·lació d’aquest tipus totalment elèctrica que hi haurà a Barcelona. La cotxera s’està transformant des del 2020 per adaptar-se a l’increment de busos elèctrics de la flota de TMB, uns treballs que acabaran l’any 2026, quan tots els espais per aparcar vehicles en aquestes instal·lacions estaran equipats amb un punt de recàrrega.
L'Ajuntament de Salou ha obert la convocatòria de licitació per al subministrament i instal·lació de lluminàries i altres elements elèctrics de baixa tensió.
La Festa Major del barri de Sants de Barcelona ha engegat una prova pilot amb quatre comissions voluntàries d’un servei de recollida selectiva dels guarniments.
Aigües de Reus ha incorporat recentment una cinquantena de sensors acústics que perfeccionen els treballs que es duen a terme de manera continuada per a la localització de fuites a la xarxa de la ciutat, amb l’objectiu de garantir la màxima eficiència del sistema de subministrament.
Ematsa redueix la seva petjada de carboni i referma el compromís en la lluita contra el canvi climàtic
Prop de 80.000 alumnes de Catalunya estrenaran curs amb la nova Agenda Escolar i 8.000 aules han rebut el nou Calendari Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, dos recursos d’educació ambiental que elabora la Diputació de Barcelona i que ofereix als municipis membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
L'any 2022 es va aprovar la Llei espanyola de residus i sòls contaminats per una economia circular. D'entre les moltes previsions i calendari per als ens locals, la Llei espanyola fixa que el pròxim 1 de gener de 2025 tots els municipis han d’haver aprovat i tenir en vigor la taxa de residu específica, diferenciada i no deficitària i ha de permetre sistemes de pagament per generació. És a dir, tots els ajuntaments han de tenir un rebut d'escombraries específic i no amagar els costos en altres rebuts.
El dimedres 24 de juliol s'ha celebrat la jornada-taller 'L'aplicació de la taxa de residus a Catalunya', organitzada per l'ACM amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya, que ha comptat amb el seguiment de més de 200 persones inscrites de diferents ens locals. Aquest esdeveniment complementava la jornada anterior sobre gestió de residus, que es va dur a terme el 2 de juliol.
Viladecans i Torrelles de Llobregat han donat un pas endavant decisiu en la lluita contra la contaminació per plàstics amb la implementació de mesures innovadores que podrien marcar un abans i un després a nivell europeu. En el marc del projecte ERIC, impulsat per Zero Waste Europe, aquests municipis catalans estan adoptant estratègies valentes per reduir dràsticament els residus plàstics.
Testimonis d’experiències locals i participació oberta al públic en una nova edició del pòdcast “La Crida” de la mà de l’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu.
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat l'informe "Barcelona City Dònut" que presenta les investigacions quantitatives i qualitatives sobre com està treballant Barcelona respecte a aquest model econòmic i social, tal com fan altres ciutats europees capdavanteres, en la lluita contra la crisi climàtica i les desigualtats socials.
La Biblioteca, La Sala i el CEE Ca n’Oriol han programat activitats fins a finals de juliol.
La planta té una nova instal·lació de cogeneració que produeix energia renovable a partir dels fangs extrets a l'aigua residual
Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.
Reobert el tràmit per apadrinar escocells per part de l'Ajuntament de Barcelona
L’Institut Català d’Energia ha llançat una campanya per fomentar l’ús responsable i eficient dels aparells de climatització durant els mesos d’estiu. Sota el lema ‘Aquest estiu, no llencis l’energia’, la iniciativa pretén recordar les mesures i alternatives que tenim a l’abast per superar les jornades més caloroses amb el màxim confort tèrmic sense malbaratar energia ni diners.
El projecte “Aiguacció” es basa en dades científiques relacionades amb una problemàtica local específica: el descens d’ànecs collverd al riu Ter a causa de l’augment de la concentració de contaminants resultat de la disminució del cabal del riu. Es parteix d’aquesta problemàtica local tenint en compte que es pot escalar fàcilment a un problema socioambiental d’àmbit global.
El Servei de gestió energètica i d’aigua del Consell Comarcal del Vallès Oriental va ajudar a estalviar més de 100.000 euros a 29 ens locals el 2023.
El curs 2023-2024 el Consell dels Infants i l'Arrel-Fòrum de les Adolescències s’han implicat en el projecte de renaturalització del riu Congost i han treballat en la definició i creació de nova senyalització entorn del riu i en relació amb el projecte Granollers Connecta Natura.
Creada conjuntament pels serveis d'educació ambiental i l'equip d'educadores de les escoles bressol municipals, aquest nou recurs s'incorpora al catàleg d'activitats educatives per als pròxims cursos.