Amb un pressupost de 1.700.000 €, l’empresa SQVAigua, que ha entrat en funcionament el 3 de gener, preveu invertir 150.000 € aquest 2023 per millores de la xarxa
Cada vegada són més els municipis de Catalunya que trenquen amb Agbar i que volen que una empresa pública i propera gestioni la factura de l'aigua que ens arriba a tots a casa. Segons ha pogut saber "Planta baixa", 34 municipis ho estan intentant aconseguir i un dels que més batalla ha presentat els últims anys és Ripollet, al Vallès Occidental.
El contracte de gestió de l’aigua de Martorelles data dels anys seixanta i ara està a punt de finalitzar. L’ajuntament es planteja canviar el model de gestió d’aquest servei que en aquests moments no és municipal. Actualment, Agbar és l’empresa qui té aquesta gestió. Per això l’equip de govern vol conèixer diferents models a través de reunions amb altres ajuntaments amb característiques similars a Martorelles.
Aquesta regidoria recollirà la llarga experiència pratenca en la gestió pública de l’aigua amb l’objectiu de preservar i projectar aquesta experiència de la ciutat en la gestió pública d’aquest i altres béns comuns. S’encarregarà de la gestió, coordinació i execució de les actuacions municipals per garantir la gestió pública, la provisió i la qualitat de l’aigua als usuaris domèstics, comercials, industrials i agraris i als espais naturals, en coordinació amb l’empresa pública.
Més de 200 persones han participat a Terrassa durant dues jornades al Primer Congrés de la Gestió Pública del Servei d’Aigua . Diferents moviments socials prenen la paraula a la segona jornada aliant-se amb tècnics i polítics per millorar la gestió del cicle de l’aigua als municipis.