Nou servei de recollida i reutilització d’aparells elèctrics i electrònics al Gironès

Font: Consell Comarcal del Gironès

03/11/2018 - 16:31

Els aparells elèctrics i electrònics cada vegada tenen una vida útil més curta i és més difícil reparar-los. Les característiques dels seus materials com ara plàstics, vidres, bateries i components electrònics en dificulten la seva recuperació. El Consell Comarcal del Gironès, juntament amb el centre especial de treball TIRGI, inicia aquest nou servei de recollida i reutilització, a través de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, per evitar que molts d’aquests aparells esdevinguin residus.

Els usuaris de Girona, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis-Medinyà, podran sol·licitar una recollida gratuïta a domicili tant de petits aparells (torradores, microones, etc.), com electrodomèstics grans o aparells informàtics, trucant prèviament al 972494130. El servei de recollida es realitzarà tots els divendres; la 1a i 3a setmana de mes, als matins, i la 2a i la 4a, a les tardes.

Només es recolliran els aparells que funcionen, que poden ser reutilitzats, o que requereixen una mínima reparació. El sol•licitant del servei de recollida haurà de signar una declaració responsable conforme l’aparell funciona, en cas contrari, haurà d’assumir el cost de 20 € pel seu transport.

Els aparells i electrodomèstics recollits es porten al mercat de 2a mà de la deixalleria de Sarrià de Ter on se’ls fa una posada a punt i es posen a la venda amb una garantia de 6 mesos. La deixalleria està gestionada pel centre especial de treball TIRGI que afavoreix la inserció laboral de persones amb dificultats o risc d’exclusió social.

Alhora, s’engega una xarxa de reutilització d’aparells elèctrics i electrònics a les deixalleries de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Sant Gregori i Sarrià de Ter. Tots els usuaris que hi portin aparells que encara funcionen, i poden ser reutilitzats,  podran informar el personal de la deixalleria per tal que marquin l’opció REUTILITZACIÓ en registrar la seva aportació. Tots els aparells recollits també es destinaran al mercat de 2a mà de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter.

Clica aquí per descarregar-te el díptic informatiu del servei de recollida gratuïta a domicili d'aparells elèctrics i electrònics reutilitzables.

Clica aquí per descarregar-te el nou servei de reutilització d'aparells elèctrics i electrònics de la xarxa comarcal de deixalleries.


 

Relacionats

Notícia
Crònica dels 3 dies de trobada a Girona

El 5è #wasteinprogress s'ha celebrat a Girona del 18 al 20 d'abril. Els sistemes eficients de recollida de residus, claus per a assolir els índexs europeus de reciclatge.

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Acte
18/04/2023 - 09:00
Girona

Butlletí