L’Ajuntament de l’Atmella del Vallès adquireix un vehicle 100% elèctric

Font: Ajuntament de l'Atmella del Vallès

08/11/2018 - 11:33

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha adquirit recentment un nou vehicle per a la seva flota a través de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Es tracta d’un Kia Soul, un cotxe 100% elèctric que té una autonomia real de 200 km i que no emet CO2, de manera que el seu impacte contaminant és gairebé nul.

L’adquisició d’aquest vehicle, en modalitat de rènting, és un nou pas de l’Ajuntament en l’adopció de les noves tecnologies respectuoses amb el medi ambient, com per exemple la instal·lació d’il·luminació LED als equipaments municipals, la futura instal·lació d’una caldera de biomassa per a calefactar-los, la propera substitució de tots els fanals del municipi, o la flota de bicicletes elèctriques per a desplaçaments dels tècnics municipals.

Punts de recàrrega
Actualment l’Ajuntament disposa d’un punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, i que està previst que properament se n’instal·lin dos més a altres punts del municipi.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Oriental

Relacionats

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Article

Els projectes aportaran possibilitats pioneres a la metròpolis de Barcelona en mobilitat sostenible, com ara l'oferta de bicicletes de càrrega, l'impuls de centres logístics d'últim quilòmetre, l'electrificació de línies de bus o la millora del servei de bus a demanda. Han estat seleccionats per l'EIT Urban Mobility, un referent a Europa que impulsa projectes que plantegin nous models de mobilitat sostenible i facin ciutats més amables i amb menys vehicles privats. És el segon any consecutiu que projectes presentats per l'AMB són escollits per l'EIT Urban Mobility i reben finançament per fer-los realitat

Article

A partir del passat dimarts la velocitat està limitada a 30 km/h en la major part de vies de la ciutat. La mesura s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat, el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i l’estratègia Mataró pel Clima, i dona compliment a la modificació del Reglament General de Circulació de la Direcció General de Trànsit, tot plegat per aconseguir una ciutat més segura i amb menys contaminació atmosfèrica i acústica.

Butlletí