La UPC i SIEMENS s’alien per impulsar la recerca en anàlisi de dades i intel·ligència artificial en el sector energètic

Font: UPC

31/10/2018 - 09:55

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i SIEMENS han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de potenciar activitats d'innovació i recerca en els camps de l'anàlisi de dades i la intel·ligència artificial en el sector energètic. El conveni també vol fomentar la recerca i la col·laboració entre l’empresa i la Universitat en aquests àmbits.

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres, i el director general de las divisions Power&Gas i Power Services de Siemens España, Olivier Bècle, han signat, el 26 d’octubre, un conveni de col·laboració per conèixer les necessitats futures en la digitalització del sector de l'energia. Amb aquest objectiu, el conveni permetrà establir aliances estratègiques entre l'empresa i la Universitat per enfortir la digitalització del sector de la generació d'energia: projectes conjunts de recerca i innovació basats en casos d'ús, organització de workshops, seminaris i creative labs, i la cerca de finançament tant públic com privat per impulsar projectes de recerca en aquests camps.

El conveni també està orientat a reforçar l'activitat del MindSphere Application Center (MAC), el hub d’innovació de SIEMENS ubicat a Cornellà de Llobregat. Aquest centre tecnològic promou el desenvolupament de solucions digitals per al sector energètic, entre les quals es troba l'ús de Mindsphere, la plataforma cloud de la companyia per a l'IoT industrial.



El rector de la UPC, Francesc Torres, ha afirmat que “aquest conveni és un magnífic exemple de cooperació universitat-empresa en temes de la màxima actualitat, com són l'anàlisi de dades i la intel·ligència artificial, orientat a satisfer les necessitats de la societat.” Olivier Bècle, de SIEMENS España, també ha destacat la importància d'impulsar la relació empresa-universitat en els àmbits d'innovació digital per millorar la competitivitat.




 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Notícia

L'Amep i L'Energètica treballen conjuntament perquè els ajuntaments puguin abastir-se amb energia pública renovable produïda per l'empresa pública de la Generalitat i els mateixos municipis.

Butlletí