Argentona engega una campanya relacionada amb el comerç sostenible i el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament d'Argentona

02/11/2018 - 10:39

L'Ajuntament d'Argentona ha posat en marxa una bateria d'accions per reduir el malbaratament alimentari dins l'àmbit de la restauració i per aconseguir un comerç més sostenible, amb l'objectiu de que els establiments de proximitat sigui més respectuós amb el medi ambient. La campanya, nascuda d'una col·laboració de les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, compta amb la col·laboració de Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum.

La fundació serà qui assessorarà i orientarà als comerços perquè millorin la seva oferta comercial sostenible i, per altra banda, també seran els encarregats d'identificar aquells establiments que ja es comprometen amb aquestes accions per certificar-los com a "Comerç Verd". Per altra banda, les seves educadores ambientals també visitaran els restaurants del municipi per presentar la campanya "Remenja'mmm" amb la finalitat de sensibilitzar a clients i treballadors del malbaratament alimentari i incentivar l'hàbit de que els clients s'emportin el menjar i la beguda que no s'hagin acabat. La tècnica de Comerç, Ana Alonso, i el tècnic de Medi Ambient, Joan Pujol, han explicat conjuntament al programa "A Mig Matí" de Ràdio Argentona que s'informarà els comerços del benefici que suposa el certificat de "Comerç Verd", ja que l'ordenança fiscal preveu bonificacions pels establiments que l'obtinguin. I per altra banda, els restaurants que s'adscriguin a la campanya "Remenja'mmm" obtindran un adhesiu acreditatiu per a la porta de l'establiment.

Així mateix han explicat que es promocionarà la compra als vilatans i vilatanes amb elements reutilitzables com "el servei de lloguer de cabassos o l'oferta de bosses d'un sol ús per comprar fruita que s'oferiran als clients dels comerços adherits". Finalment, i en relació a la campanya per combatre el malbaratament alimentari, Alonso ha explicat que els restaurants oferiran "un kit per promocionar que si no t'acabes el menú que t'han servit te'l podràs endur a casa".


 

Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí