L’èxit de la prova pilot de BusUp a Barberà del Vallès motiva la seva implantació a set altres municipis catalans

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

08/11/2018 - 14:58

La prova es va fer des del mes de maig i fins al juliol als polígons industrials de Can Salvatella i Santiga. La plataforma de viatges a demanda va rebre 403 peticions de rutes i es van adquirir 175 abonaments. La plataforma online BusUp, que s’emmarca dins el projecte Catalonia SmartLAB  pretén afavorir la mobilitat en zones aïllades i amb difícil accés en transport públic mitjançant la creació i compartició de rutes a mida.

La bona acollida de la prova pilot de viatges a demanda en autobús, que la plataforma BusUp va dur a terme als polígons de Can Salvatella i Santiga de Barberà del Vallès, ha propiciat que aquest projecte s’implanti a set altres municipis catalans: Rubí, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans. La prova, que es va realitzar entre el mes de maig i el juliol va rebre 403 peticions de rutes i els treballadors van comprar 175 abonaments per desplaçar-se fins els seus llocs de feina.

Des de la posada en marxa del servei es van iniciar 4 nous trajectes compartits entre Barcelona, Terrassa i Sabadell i els polígons industrials de Can Salvatella i Santiga, on actualment treballen 18.000 persones. La iniciativa també va resultar interessant per a les empreses i per exemple, Magneti Marelli (vinculada al grup Fiat) va cedir les seves 8 rutes per tal que els trajectes es poguessin compartir amb altres empreses del polígon. Fruit d’això, 24 empreses més es van mostrar interessades i el sistema de rutes compartides de BusUp ja s’està implantant a 20 nous polígons industrials de set altres pobles de Catalunya.

En resposta a una enquesta realitzada al finalitzar la prova, els usuaris van valorar BusUp amb un 8,55 sobre 10. L’enquesta va mostrar també que, abans d’implantar les rutes, el 70% dels usuaris utilitzaven regularment el cotxe per anar a la feina i que els factors més valorats a l’hora d’escollir el nou servei eren: la sostenibilitat, l’estalvi de temps, l’estalvi econòmic i la comoditat.

La plataforma online BusUp, que s’emmarca dins el projecte Catalonia SmartLAB de la Generalitat de Catalunya, pretén afavorir la mobilitat en zones aïllades i amb difícil accés en transport públic mitjançant la creació i compartició de rutes a mida, ja sigui per assistir a esdeveniments, anar a la feina o a l’escola. Els usuaris d’aquesta plataforma no només comparteixen la ruta sinó també les despeses de desplaçament.

BusUp va obtenir el segon premi de l’SmartCAT Challenge de Mobilitat de 2017 i es va presentar el 19 de març en un acte que va comptar amb la participació del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró i Ferrer i l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay.


 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Oficina de la Bicicleta de l’AMB ha realitzat, juntament amb l’Institut Metròpoli, la primera aproximació metropolitana sobre com la dimensió de gènere impacta en l’ús quotidià de la bicicleta. També des de TMB es destaca que més del 60% del passatge a la xarxa de transport públic són dones.

Notícia

Un any després de l’inici del servei, s’han instal·lat 168 estacions i més de 1.800 bicicletes. Badalona, Viladecans, Cornellà de Llobregat i Castelldefels són els municipis on es fan més viatges en origen.

Butlletí