Ja es pot consultar l’estudi comparatiu sobre l’evolució de la conca del Besòs elaborat per l’ICTA-UAB i el Consorci

Font: Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs

02/11/2018 - 16:36

Ja està disponible l’informe Avaluació de l’estat de qualitat dels sistemes fluvials de la conca del Besòs (1997-2017), finançat i coordinat pel Consorci i elaborat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), amb el suport del CREAF.

Aquest informe analitza en profunditat l’evolució dels sistemes de sanejament a la conca del Besòs i posa de manifest la millora aconseguida en aquest període gràcies a la implantació d’estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) arreu de la conca i als avenços en els processos de tractament d’aquestes aigües. Tot això ha fet possible la recuperació dels entorns fluvials i la seva flora, i un augment significatiu del nombre d’espècies animals. En aquest sentit, l’estudi posa especial èmfasi en l’expansió per gran part de la conca d’espècies clau indicadores de qualitat, com el blauet i la llúdriga, així com també la propagació d’espècies indicadores d’alteració com la tortuga de Florida i el visó americà.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El repte de l'emergència climàtica és probablement el que més dificultats imposa als municipis de la província de Barcelona, i la sequera n'és una de les manifestacions més punyent. Aquesta guia ofereix els mecanismes d'adaptació a la sequera més adequats per a cada realitat municipal en un context territorial divers com és el de la província de Barcelona.

Article
L’aigua, un dret humà fonamental per al desenvolupament sostenible

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha inaugurat a Breda la instal·lació «REFLƎX: L’aigua, un dret humà fonamental per al desenvolupament sostenible», un projecte participatiu de la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Diputació de Girona que promou els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). 

Article

En aquest vídeo de l'ACA ens parlem de quin és el camí que ha de fer l'aigua, des que es capta del riu, de l'aqüífer, o bé es rep des d'una dessalinitzadora, abans que arribi a la teva aixeta. Un procés llarg i complex que ens ajuda a prendre consciència del valor que té l'aigua en la nostra vida.

Butlletí