L’Ajuntament de Sabadell instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya

Font: Ajuntament de Sabadell

01/11/2018 - 17:26

El parc de Catalunya, la zona verda més extensa dins del nucli urbà de Sabadell, és un dels espais on hi ha més biodiversitat. Ara s’hi ha instal·lat –concretament a la plaça d’Ernest Lluch– un hotel d’insectes, amb l’objectiu d’afavorir la presència d’aquests éssers vius i de divulgar la importància que tenen en el medi.

L’hotel reprodueix els hàbitats naturals dels insectes i serveix perquè s’hi puguin refugiar, ja que els proporciona un lloc idoni per protegir-s’hi durant l’hivern. Alhora, els facilita un espai tranquil per tal que hi facin les postes i es puguin reproduir. Cada espècie d’insecte té les seves preferències a l’hora de buscar refugi. Alguns en tenen prou amb una mica de palla, mentre que altres necessiten uns forats o uns cartrons.

Els insectes són víctimes de les activitats humanes, com l’aplicació d’insecticides, el desenvolupament dels monocultius, la desaparició de les tanques vegetals i dels prats florits, l’augment dels espais urbanitzats. I també de la presència de paràsits i depredadors. Molts insectes ajuden a pol·linitzar i a regular les plagues dels arbres.

Aquests animals són uns aliats vitals per a la vegetació, ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, per la qual cosa juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals, en la salut de les plantes i en l’augment de la biodiversitat a la ciutat.

 

Categories: 

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Acte
30/09/2023 - 10:00
Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Acte
27/09/2023 - 12:00
Masia d'en Cabanyes, Vilanova i la Geltrú

Butlletí