Calaf clou la campanya 'Recicla, redueix i guanya' on s'ha fomentat la sensibilització ambiental

Font: Ajuntament de Calaf

02/11/2018 - 16:11

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf, en el marc de la campanya “RECICLA, REDUEIX I GUANYA!”, s'han realitzat diverses activitats al llarg de la setmana del 15 al 20 d'octubre. L'objectiu ha estat fomentar l'educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d'una manera més sostenible i respectuosa i, en concret, centrat en temes vinculats amb la prevenció de residus i el reciclatge. La recollida de mòbils vells ha estat un èxit i s'han compilat gairebé 150 aparells. La presentació del llibre "Residu zero" va ser l'activitat que va atraure més públic. 

Al llarg de tota la setmana es va fer una recollida de telefons mòbils vells on es van recollir gairebé uns 150 aparells. Els col·laboradors van rebre a canvi un bock'n'roll, un porta entrepans de tela que permet abandonar l'ús de paper d'alumini o altres embolcalls d'un sol ús. Els mòbils recollits es donaran a l'Institut Jane Goodall per la campanya "Mobilitza't per la selva" amb què recapten fons per programes de desenvolupament, educació i conservació a l'Àfrica.

També es van fer diferents xerrades i tallers. La primera, va ser la presentació d'una guia de reciclatge i prevenció de residus que s'ha repartit casa per casa i que proposa bones pràctiques per tal d'intentar arribar al 60% l'any 2020 en matèria de recollida selectiva.

D'altra banda, el dimecres a la tarda, es va fer un taller de compostatge casolà, on hi van participar una quinzena de persones que es van poder endur un compostador de regal per a poder-lo utilitzar a les seves llars. 

La presentació que va atreure més públic va ser el divendres a la tarda, a càrrec d'Esther Peñarubia, traductora del llibre "ZERO WASTE HOME"  -"Residu zero a casa"- on va explicar diferents idees i pràctiques diàries que es poden fer per tal de no generar residus, les quals també permeten estalviar diners i temps. 

Finalment, per falta del mínim d'inscrits necessaris, dissabte al matí es va haver d'anul·lar el taller de reparació de petits electrodomèstics que s'ha postposat al dissabte 24 de novembre a les 10h, en el marc de la Setmana de la Prevenció de Residus. Us podeu inscriure prèviament.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

L’acció la gestiona Andròmines en conveni amb l’Ajuntament i consistirà en tallers itinerants per arranjar petits electrodomèstics i dispositius electrònics.

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Butlletí