La Garriga aposta per les energies renovables

Font: Ajuntament de la Garriga

07/11/2018 - 12:41

Aquest mes d’octubre han arrencat els treballs per a la instal·lació de dues calderes de biomassa i una xarxa de calor que serviran per climatitzar els edificis municipals de la zona esportiva de Can Noguera (el pavelló, el camp de futbol i la piscina coberta). La instal·lació també proveirà aquests equipaments d’aigua calenta. Les noves calderes de biomassa utilitzen com a combustible estella forestal. Pel que fa a les actuals calderes de gas, es mantindran com a suport al nou sistema.

Estalvi econòmic i ambiental
Aquest nou sistema de climatització suposarà un estalvi econòmic anual de 29.413,22 €, així com un estalvi de 202,28 tones de CO2 a l’any, el que representa també una important millora pel que respecta a la qualitat de l’aire.

Amb un consum de 306,48 tones d’estella a l’any, les noves calderes quedaran instal·lades en un termini aproximat de cinc mesos. El seu cost és de prop de 362.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat més de 210.000 a través d’una subvenció. Es preveu que la instal·lació estigui enllestida a principis d'any.

Aposta per les renovables
L’any 2012 l’Ajuntament de la Garriga es va adherir al Pacte d’alcaldes i alcaldesses per l’energia sostenible (PAES), que l’any 2016 va evolucionar cap al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia. El pacte té com a objectius reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% per l’any 2030. En aquest sentit, s’està treballant per instal·lar sistemes  de calefacció i d’electricitat basats en les energies renovables en altres equipaments del municipi.

Així, s’està enllestint un projecte per instal·lar una caldera de biomassa a l’escola Puiggraciós. L’actual caldera de gas quedaria com a suport de la nova instal·lació. Per a aquest projecte, s’ha sol·licitat una subvenció de la Diputació de prop de 56.000 €.

També s’està valorant la instal·lació de plaques fotovoltaiques per dotar d’energia més sostenible l’Auditori, l’Escola Municipal de Música i el Casal d’Avis.

D’altra banda, s’ha sol·licitat una subvenció al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per tal de col·locar plaques solars fotovoltaiques a la coberta del pavelló de Can Noguera, per tal de dotar d’electricitat l’equipament esportiu.

Finalment, s’està treballant en l’optimització de la climatització de Can Raspall, arrel d’un diagnòstic que es va sol·licitar a la Diputació de Barcelona. En base als resultats del mateix, ara, s’està elaborant un projecte per detallar les modificacions que cal fer, que consistirien en la instal·lació de radiadors a la planta baixa i un replantejament de la sectorització de la primera planta. A més, es complementaria la climatització per terra radiant actual de la segona planta amb un sistema de climatització per aire.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Butlletí