Acabar amb les grans privacions humanes i proporcionar un bon nivell de vida a tota la població mundial alhora que s'assoleixen els objectius ecològics és possible, segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona,
La proposta fa una crida perquè l’edició contribuís a repensar quin paper tenen les zones de fora del nucli històric de Barcelona i explorés com es podrien millorar les relacions entre els entorns construïts i els naturals de la regió metropolitana.
El jurat ha destacat les seves aportacions a l’ecologia evolutiva, concretament en les interaccions entre plantes i animals, i la seva contribució en l’obertura de noves línies de recerca que combinen processos epigenètics i ecològics.
Més de 400 investigadors i investigadores de 45 països participen en un congrés que té lloc fins divendres al Palau de Congressos i que compta amb la presència de l'IPHES i té el suport de la URV, que col·labora en l’organització.
El CEAB i l’empresa Seabots col·laboren en un projecte europeu que aspira a calcular les reserves de CO₂ que tenen les plantes i establir estratègies per protegir-les.
Així es desprèn d'un estudi publicat a 'The Lancet Public Health'. Es preveu que per a 2100, les morts per calor augmentin es tripliquin a tot Europa. Espanya, Itàlia, Grècia i algunes parts de França serien els països més afectats.
El Govern de la Generalitat de Catalunya aprova les noves actuacions en infraestructures i de gestió per un nou model que tregui Catalunya de la dependència de l'aigua de la pluja.