Palma de Mallorca

Notícia

Sota el lema «Per què no dones a l’aigua el valor que té? Només ho faràs quan en falti?», s'ha presentat una campanya de conscienciació que cerca no només sensibilitzar la població sobre la importància de l’aigua, sinó també impulsar un canvi de comportament pel que fa al consum i la gestió d’aquest recurs.

Notícia

La Fundació Deixalles inaugura un espai d'autoreparació. La inauguració ha constat de tallers d'autoreparació tèxtil, de bicicletes i d'electrodomèstics, d'una visita guiada per les instal·lacions i d'un refrigeri amb actuació musical inclosa.

Article

El pagès com a agent actiu en la preservació del medi natural. Un estudi elaborat per Agricultura del Govern balear demostra que el consum de producte d'horta local redueix les emissions d'efecte hivernacle.v

Article

La font està especialment pensada per omplir botelles i cantimplores reutilitzables, amb l'objectiu de promoure el consum d'aigua del grifó i reduir el consum de plàstic.

Notícia

L’Ajuntament ha posat en marxa la recollida porta a porta al barri de sa Torre de Porto Cristo i a Son Macià. Són dues proves pilot, a zones poc conflictives, amb l’objectiu d’introduir el sistema al centre de Manacor d’aquí a 6 mesos.

Notícia

Foto: La Vola

Els objectius són prevenir la generació de residus de Palma i augmentar el percentatge de residus que es destinen a la reutilització. Aquest document és el fruit de mesos de feina tècnica de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i d’un procés de participació. La fita que es planteja per a l’any 2020 és una reducció del 10% del pes total dels residus generats respecte a l’any 2010.

Notícia

Durant la fira del Medi Ambient 2018, les entitats impulsores de la campanya ‘Per una mar sense plàstic’ han fet una demostració de com, quan els envasos tenen un valor econòmic (10 cèntims), no acaben abandonats.
Article

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

Notícia

EMAYA, l'empresa pública de l'Ajuntament de Palma, incorpora 31 nous vehicles de recollida de residus. L'adquisició d'aquests vehicles ha suposat una inversió superior als 4 milions d'euros i pretén reforçar i renovar una flota que, en alguns casos, supera el vint anys de vida.

Article

S'han instal·lat a poliesportius, mercats, casals de barri i oficines municipals gràcies a la col·laboració entre EMAYA i AMBILAMP