Palma digitalitza la xarxa d'abastament d'aigua

Font: IB3

04/09/2024 - 08:13


 

Palma rebrà 6 milions d’euros per un projecte que instal·larà 22.000 sensors en la xarxa d’aigua. Emaya pretén monitorar, a través de la telelectura, els punts de consum. 

Emaya rebrà sis milions d’euros dels fons Next Generation de la UE per a un projecte de digitalització del cicle de l’aigua. L’actuació preveu, entre d’altres coses, instal·lar 22.000 sensors en els tres tipus de xarxes d’aigua que gestiona l’empresa municipal d’aigües i clavegueram de Palma. Així ho han anunciat, aquest divendres, el regidor de Medi Ambient i president de Emaya, Llorenç Bauzá, i el gerent d’Emaya, Lorenzo Morey. El projecte, amb una inversió total de 7,5 milions d’euros, es va iniciar el 2020 i finalitzarà el juny de 2026.

Entre les 22 actuacions que es plantegen, Emaya instal·larà els sensors en la xarxa de distribució i en la de sanejament. També ho farà en les depuradores i punts d’abocaments al medi ambient. L’objectiu és mesurar i monitorar, en temps real, el cabal, la seva qualitat i detectar fuites d’aigua o abocaments contaminants.

Igualment, Morey ha explicat que es podran monitorar, a través de la lectura telemàtica, els punts de consum del municipi de Palma. Per exemple, es tenen identificats els 30.000 abonats que tenen més de 75 anys i, de la mateixa manera, es podrien localitzar els habitatges buits.

Fins i tot, es podria arribar a identificar els habitatges turístics il·legals a través del consum. Això és perquè se sap quins consums mitjans tenen un establiment hoteler, un habitatge particular i una indústria.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Cinc escoles d'Eivissa presenten els seus projectes per estalviar aigua amb motiu del concurs 'Salvem el planeta', organitzat per l'Ajuntament i Aqualia.

Notícia

Les fonts i els sistemes de reg automàtic de la ciutat es posen a punt per tornar a funcionar amb normalitat un cop el Govern ha aixecat les restriccions.

Notícia

Es tracta d’una actuació emmarcada en el projecte “El riu, teixint fils de vida”, finançat pels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) del Pla de Recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea-NGEU. El projecte afecta directament uns 40 quilòmetres de camins que discorren per sis municipis del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.  

Butlletí