Recuperen més de 3.000 ampolles de plàstic després de les festes de Sant Sebastià a Palma

Font: ultimahora.es

25/01/2018 - 14:00

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

La iniciativa va permetre recollir un total de 3.132 envasos de begudes es van lliurar d'acabar pel terra ja que van ser recuperats per una ciutadania encantada amb l'acció. Concretament, es van capturar 1.912 llaunes, 601 ampolles de vidre, 532 ampolles de plàstic i 87 brics.

La iniciativa va permetre que les persones que acudien a la Plaça Major van poder tornar els seus envasos durant tota la jornada i, a canvi, van rebre una compensació de 10 cèntims d'euro per cada llauna, ampolla o bric.

Coincidint amb l'inici de la fase de participació pública de la Llei de Residus balear, vuit entitats representants tant del món ecologista com del comerç i la indústria, van llançar la campanya #perunamarsenseplàstic. Es tracta d'una actuació que reuneix organitzacions diverses que s'uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes de la massiva quantitat d'envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori.

La campanya la impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Pimeco, recircula, Rezero i Retorna i, vist l'èxit, tindrà més accions com les de Sant Sebastià a les següents setmanes.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca

Relacionats

Article

Consta de sis programes, deu línies estratègiques i 36 mesures, entre les quals destaca la retirada de l’amiant dels edificis de titularitat pública abans del 2025. Es preveu recollir selectivament i gestionar correctament el 100 % dels residus perillosos generats a l’arxipèlag, un objectiu que es vol assolir abans del 2024

Article
Ja disposa de bosses compostables als dispensadors per la recollida d’excrements de gossos.

El ple de novembre de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic.

La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

Article

La font està especialment pensada per omplir botelles i cantimplores reutilitzables, amb l'objectiu de promoure el consum d'aigua del grifó i reduir el consum de plàstic.

Butlletí