Recuperen més de 3.000 ampolles de plàstic després de les festes de Sant Sebastià a Palma

Font: ultimahora.es

25/01/2018 - 14:00

La primera acció de la campanya '#perunamarsenseplàstic', va permetre recuperar més de 3.000 envasos de beguda a la Plaça Major de Palma, en plena celebració de les festes de Sant Sebastià.

La iniciativa va permetre recollir un total de 3.132 envasos de begudes es van lliurar d'acabar pel terra ja que van ser recuperats per una ciutadania encantada amb l'acció. Concretament, es van capturar 1.912 llaunes, 601 ampolles de vidre, 532 ampolles de plàstic i 87 brics.

La iniciativa va permetre que les persones que acudien a la Plaça Major van poder tornar els seus envasos durant tota la jornada i, a canvi, van rebre una compensació de 10 cèntims d'euro per cada llauna, ampolla o bric.

Coincidint amb l'inici de la fase de participació pública de la Llei de Residus balear, vuit entitats representants tant del món ecologista com del comerç i la indústria, van llançar la campanya #perunamarsenseplàstic. Es tracta d'una actuació que reuneix organitzacions diverses que s'uneixen amb un sol objectiu: alliberar les Illes de la massiva quantitat d'envasos de begudes que cada dia contaminen el nostre territori.

La campanya la impulsen Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Pimeco, recircula, Rezero i Retorna i, vist l'èxit, tindrà més accions com les de Sant Sebastià a les següents setmanes.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca

Relacionats

Article

La gespa del camp de futbol Nou Municipal de Santa Coloma es va omplir el passat diumenge 27 de març de tallers participatius i jocs infantils en el marc de la festa familiar de prevenció i reciclatge de residus, i cura del medi ambient "Santa Coloma vol Residus Zero!".

Article

‘Mou-te pel Zero’ és la nova campanya per reduir residus i impulsar el comerç local a Manlleu. Tothom pot jugar-hi, segons el seu nivell, i guanyar recompenses a través d’una app o completant unes butlletes

Article

L’Ajuntament de Manacor ha fet una aposta decidida els darrers dos anys per millorar el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva, amb la recollida porta a porta, la implementació de la recollida de matèria orgànica a tot el municipi també mitjançant contenidors intel·ligents i la instauració de la tarifa reduïda, que bonifica aquells ciutadans que reciclen bé.

Butlletí