Palma compta amb 56 punts per a la recollida selectiva de bombetes i fluorescents

Ajuntament de Palma de Mallorca

02/09/2016 - 14:24

S'han instal·lat a poliesportius, mercats, casals de barri i oficines municipals gràcies a la col·laboració entre EMAYA i AMBILAMP

Gràcies a la col·laboració entre AMBILAMP i EMAYA s'han instal·lat a Palma 56 punts de recollida selectiva per a bombetes, fluorescents i lluminàries, que s'han repartit des de finals del mes de maig a poliesportius de l'IME, mercats, oficines d'atenció ciutadana municipals, casals de barri i oficines d'EMAYA.

AMBILAMP és una entitat sense ànim de lucre que reuneix les principals empreses d'il·luminació per tal de donar una solució als residus que generen i que ha desenvolupat un sistema de recollida i tractament dels productes que produeixen.

Als punts de recollida selectiva instal·lats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat i l'empresa municipal, els ciutadans trobaran unes caixes contenidor on podran dipositar de forma gratuïta:

  • Fluorescents
  • Bombetes de baix consum
  • Làmpades de descàrrega
  • Làmpades LED
  • Lluminàries professionals
  • Altres aparells d'enllumenat, excepte bombetes de filament i halògenes

Aquestes làmpades, bombetes i lluminàries no es poden tirar als contenidors de rebuig ni mesclar amb altres tipus de residus, segons estableix la legislació sobre aparells elèctrics i electrònics. Estan formades per materials que es poden recuperar i reciclar si es gestionen de forma adequada; a més a més, algunes làmpades tenen al seu interior petites quantitats de mercuri, que s'ha d'extreure i tractar de forma correcta per a evitar que s'alliberi al medi ambient: és un producte tòxic i molt contaminant.

Per això es requereix la implicació de la ciutadania, que ha de col·laborar no tirant aquests aparells als contenidors de fems i dipositant-los al punts de recollida selectiva; ara ja en tenim 56 de disponibles a la ciutat. Concretament estan situats a:

  • Instal·lacions esportives: Son Moix, Toni Servera, Germans Escales, l'Estel, Marga Crespí, Rudy Fernández, Son Hugo i Xavi Torres.
  • Oficines d'EMAYA de Joan Maragall i Son Pacs.
  • Mercats de l'Olivar, Santa Catalina, Camp Redó, Llevant i Pere Garau.
  • Oficines municipals d'Avingudes, l'Arenal, Pere Garau, Sant Agustí i IMI.
  • Casals de barri.

A més, recordam que també es poden dur als punts verds de Son Castelló i Sant Jordi, oberts cada dia de 8 a 20 h.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La Fundació Deixalles inaugura un espai d'autoreparació. La inauguració ha constat de tallers d'autoreparació tèxtil, de bicicletes i d'electrodomèstics, d'una visita guiada per les instal·lacions i d'un refrigeri amb actuació musical inclosa.

Article

El pagès com a agent actiu en la preservació del medi natural. Un estudi elaborat per Agricultura del Govern balear demostra que el consum de producte d'horta local redueix les emissions d'efecte hivernacle.v

Article

Un estudi recent analitza la presència i la persistència de llosques de tabac en diversos entorns a l’illa de Menorca i proposa les bases perquè s’implantin mesures per prevenir aquests residus i minimitzar-ne els impactes.

Butlletí