Palma compta amb 56 punts per a la recollida selectiva de bombetes i fluorescents

Ajuntament de Palma de Mallorca

02/09/2016 - 14:24

S'han instal·lat a poliesportius, mercats, casals de barri i oficines municipals gràcies a la col·laboració entre EMAYA i AMBILAMP

Gràcies a la col·laboració entre AMBILAMP i EMAYA s'han instal·lat a Palma 56 punts de recollida selectiva per a bombetes, fluorescents i lluminàries, que s'han repartit des de finals del mes de maig a poliesportius de l'IME, mercats, oficines d'atenció ciutadana municipals, casals de barri i oficines d'EMAYA.

AMBILAMP és una entitat sense ànim de lucre que reuneix les principals empreses d'il·luminació per tal de donar una solució als residus que generen i que ha desenvolupat un sistema de recollida i tractament dels productes que produeixen.

Als punts de recollida selectiva instal·lats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat i l'empresa municipal, els ciutadans trobaran unes caixes contenidor on podran dipositar de forma gratuïta:

 • Fluorescents
 • Bombetes de baix consum
 • Làmpades de descàrrega
 • Làmpades LED
 • Lluminàries professionals
 • Altres aparells d'enllumenat, excepte bombetes de filament i halògenes

Aquestes làmpades, bombetes i lluminàries no es poden tirar als contenidors de rebuig ni mesclar amb altres tipus de residus, segons estableix la legislació sobre aparells elèctrics i electrònics. Estan formades per materials que es poden recuperar i reciclar si es gestionen de forma adequada; a més a més, algunes làmpades tenen al seu interior petites quantitats de mercuri, que s'ha d'extreure i tractar de forma correcta per a evitar que s'alliberi al medi ambient: és un producte tòxic i molt contaminant.

Per això es requereix la implicació de la ciutadania, que ha de col·laborar no tirant aquests aparells als contenidors de fems i dipositant-los al punts de recollida selectiva; ara ja en tenim 56 de disponibles a la ciutat. Concretament estan situats a:

 • Instal·lacions esportives: Son Moix, Toni Servera, Germans Escales, l'Estel, Marga Crespí, Rudy Fernández, Son Hugo i Xavi Torres.
 • Oficines d'EMAYA de Joan Maragall i Son Pacs.
 • Mercats de l'Olivar, Santa Catalina, Camp Redó, Llevant i Pere Garau.
 • Oficines municipals d'Avingudes, l'Arenal, Pere Garau, Sant Agustí i IMI.
 • Casals de barri.

A més, recordam que també es poden dur als punts verds de Son Castelló i Sant Jordi, oberts cada dia de 8 a 20 h.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca
Etiquetes: 

Relacionats

Article

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Notícia

Des del moment que comenci a funcionar aquest sistema a cadascun dels barris, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, contribuint així a la netedat i la imatge del barri.​

Article

El passat diumenge, 16 d’octubre, el Club Badia de Roses organitzà la XIX Neteja del fons marí, jornada que celebra anualment amb la col·laboració del Port Esportiu de Roses i del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i que, en aquesta ocasió, permeté retirar del fons marí del port rosinc un total de 370 kg de deixalles.

Butlletí