Palma compta amb 56 punts per a la recollida selectiva de bombetes i fluorescents

Ajuntament de Palma de Mallorca

02/09/2016 - 14:24

S'han instal·lat a poliesportius, mercats, casals de barri i oficines municipals gràcies a la col·laboració entre EMAYA i AMBILAMP

Gràcies a la col·laboració entre AMBILAMP i EMAYA s'han instal·lat a Palma 56 punts de recollida selectiva per a bombetes, fluorescents i lluminàries, que s'han repartit des de finals del mes de maig a poliesportius de l'IME, mercats, oficines d'atenció ciutadana municipals, casals de barri i oficines d'EMAYA.

AMBILAMP és una entitat sense ànim de lucre que reuneix les principals empreses d'il·luminació per tal de donar una solució als residus que generen i que ha desenvolupat un sistema de recollida i tractament dels productes que produeixen.

Als punts de recollida selectiva instal·lats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat i l'empresa municipal, els ciutadans trobaran unes caixes contenidor on podran dipositar de forma gratuïta:

 • Fluorescents
 • Bombetes de baix consum
 • Làmpades de descàrrega
 • Làmpades LED
 • Lluminàries professionals
 • Altres aparells d'enllumenat, excepte bombetes de filament i halògenes

Aquestes làmpades, bombetes i lluminàries no es poden tirar als contenidors de rebuig ni mesclar amb altres tipus de residus, segons estableix la legislació sobre aparells elèctrics i electrònics. Estan formades per materials que es poden recuperar i reciclar si es gestionen de forma adequada; a més a més, algunes làmpades tenen al seu interior petites quantitats de mercuri, que s'ha d'extreure i tractar de forma correcta per a evitar que s'alliberi al medi ambient: és un producte tòxic i molt contaminant.

Per això es requereix la implicació de la ciutadania, que ha de col·laborar no tirant aquests aparells als contenidors de fems i dipositant-los al punts de recollida selectiva; ara ja en tenim 56 de disponibles a la ciutat. Concretament estan situats a:

 • Instal·lacions esportives: Son Moix, Toni Servera, Germans Escales, l'Estel, Marga Crespí, Rudy Fernández, Son Hugo i Xavi Torres.
 • Oficines d'EMAYA de Joan Maragall i Son Pacs.
 • Mercats de l'Olivar, Santa Catalina, Camp Redó, Llevant i Pere Garau.
 • Oficines municipals d'Avingudes, l'Arenal, Pere Garau, Sant Agustí i IMI.
 • Casals de barri.

A més, recordam que també es poden dur als punts verds de Son Castelló i Sant Jordi, oberts cada dia de 8 a 20 h.


 

Categories: 
Municipis: 
BalearsPalma de Mallorca
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament ha posat en marxa la recollida porta a porta al barri de sa Torre de Porto Cristo i a Son Macià. Són dues proves pilot, a zones poc conflictives, amb l’objectiu d’introduir el sistema al centre de Manacor d’aquí a 6 mesos.

Article

La gran participació de la societat Menorquina en la reducció i reciclatge de residus demostra la continuïutat de les iniciatives impulsades

Notícia

L’Ajuntament d’Eivissa reparteix 10.000 borses de tela als comerços de la ciutat en una nova acció inclosa a la campanya de conscienciació ‘És fantàstic dir no al plàstic’.

Butlletí