L'Institut Forestal Europeu s'instal·la a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

01/04/2011
Barcelona ha estat escollida per acollir la seu de l'Oficina del Policy Advice Group de l'Institut Forestal Europeu, complint-se així la petició que l'alcalde Jordi Hereu li va fer a la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, el passat 14 de març.

Aquesta seu s'ubicarà al recinte de l'antic Hospital de Sant Pau. Des de l'any 2007, Barcelona ja és seu de l'Oficina Regional pel Mediterrani d'aquesta institució internacional (EFIMED). D'aquesta manera, la instal·lació de les dues oficines permetrà desenvolupar un Hub Internacional de coneixement en temes forestals, ambientals i relacionats amb el canvi climàtic.

Gestionarà projectes com FLEG (Forest Law Enforcement Governance and Trade) o el REDD (The United Nations Collabortives Programme on Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation in Developing Countries).

L'EFI, l'Institut Forestal Europeu, és un organisme internacional reconegut a través d'un tractat ratificat per 22 Estats europeus, entre ells Espanya. Assessora la Comissió Europea i la seva finalitat és promoure la conservació i la gestió sostenible dels boscos europeus, així com reforçar la investigació científica sobre aquest àmbit.

Barcelona ha disputat la seu a ciutats com Brussel·les, Luxemburg, Ginebra i Helsinki.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Barcelona32.81 KB

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí