L'Institut Forestal Europeu s'instal·la a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

01/04/2011
Barcelona ha estat escollida per acollir la seu de l'Oficina del Policy Advice Group de l'Institut Forestal Europeu, complint-se així la petició que l'alcalde Jordi Hereu li va fer a la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, el passat 14 de març.

Aquesta seu s'ubicarà al recinte de l'antic Hospital de Sant Pau. Des de l'any 2007, Barcelona ja és seu de l'Oficina Regional pel Mediterrani d'aquesta institució internacional (EFIMED). D'aquesta manera, la instal·lació de les dues oficines permetrà desenvolupar un Hub Internacional de coneixement en temes forestals, ambientals i relacionats amb el canvi climàtic.

Gestionarà projectes com FLEG (Forest Law Enforcement Governance and Trade) o el REDD (The United Nations Collabortives Programme on Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation in Developing Countries).

L'EFI, l'Institut Forestal Europeu, és un organisme internacional reconegut a través d'un tractat ratificat per 22 Estats europeus, entre ells Espanya. Assessora la Comissió Europea i la seva finalitat és promoure la conservació i la gestió sostenible dels boscos europeus, així com reforçar la investigació científica sobre aquest àmbit.

Barcelona ha disputat la seu a ciutats com Brussel·les, Luxemburg, Ginebra i Helsinki.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Barcelona32.81 KB

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Butlletí