L'Institut Forestal Europeu s'instal·la a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

01/04/2011 - 00:00
Barcelona ha estat escollida per acollir la seu de l'Oficina del Policy Advice Group de l'Institut Forestal Europeu, complint-se així la petició que l'alcalde Jordi Hereu li va fer a la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, el passat 14 de març.

Aquesta seu s'ubicarà al recinte de l'antic Hospital de Sant Pau. Des de l'any 2007, Barcelona ja és seu de l'Oficina Regional pel Mediterrani d'aquesta institució internacional (EFIMED). D'aquesta manera, la instal·lació de les dues oficines permetrà desenvolupar un Hub Internacional de coneixement en temes forestals, ambientals i relacionats amb el canvi climàtic.

Gestionarà projectes com FLEG (Forest Law Enforcement Governance and Trade) o el REDD (The United Nations Collabortives Programme on Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation in Developing Countries).

L'EFI, l'Institut Forestal Europeu, és un organisme internacional reconegut a través d'un tractat ratificat per 22 Estats europeus, entre ells Espanya. Assessora la Comissió Europea i la seva finalitat és promoure la conservació i la gestió sostenible dels boscos europeus, així com reforçar la investigació científica sobre aquest àmbit.

Barcelona ha disputat la seu a ciutats com Brussel·les, Luxemburg, Ginebra i Helsinki.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Barcelona32.81 KB

Relacionats

Acte
11/11/2021 - 10:00
12/11/2021 - 10:00
Sessió virtual via Zoom
Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Article

L'AMB habilita una xarxa de refugis climàtics a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) agrupa els equipaments municipals i els espais públics que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes.

Butlletí