Medi Natural

Notícia
L’ampliació respon a la demanda dels ens locals, i és fruit del treball conjunt entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments

El passat 30 de juliol es va presentar a la Roca del Vallès (Vallès Oriental) el projecte d'ampliació del Parc de la Serralada Litoral.

Notícia
Després de 6 anys, el “Projecte Orenetes” fa balanç i amplia les seves fronteres més enllà de Catalunya
Opinió
Els acords de Rio+20 són cataplasmes per a un malalt politraumàtic que necessita quiròfan

Article
La nostra pròpia acció 'depredadora' amenaça la nostra supervivència com a espècie

Gairebé un terç de les 63.837 espècies avaluades per la UICN es troben amenaçades
La Unió Internacional per a la conservació de la Natura (UICN) ha presentat la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades, coincidint amb la celebració de la Cimera de la Terra Rio+20.

Segons aquest informe, les espècies més amenaçades al món són: un 41% dels amfibis, un 33% dels coralls que conformen els esculls, un 30% de les coníferes, un 25% dels mamífers i un 13% de les aus.

Notícia
Les platges de Torredembarra reben 5 distincions “Bandera blava” que corresponen a 3 platges, a un "Centre Blau", Cal Bofill; i a un “Sender Blau”
Notícia
El Parc Agrari del Baix Llobregat ja és present a l'OpenStreetMap. A partir d'ara, qualsevol usuari pot disposar d'una cartografia actualitzada del Parc Agrari, un espai en constant canvi a causa de la forta pressió urbana.
Notícia
Una casa de colònies-aula de natura, un centre d'interpretació del riu, un centre d'interpretació de la muntanya i un centre d'educació ambiental
Notícia
La jornada de neteja popular se suma a les celebracions del 15è aniversari del Projecte Rius
El proper 24 de març Associació Hàbitats - Projecte Rius organitza la sisena edició del Fem Dissabte! a diferents punts de Catalunya amb 25 municipis participants. Els municipis adherits a aquesta convocatòria ajudaran a donar a conèixer l'estat de conservació dels rius alhora que es promourà la conscienciació envers la conservació, gestió i neteja dels entorns naturals del nostre país.