Medi Natural

Notícia

El ple municipal de l’Ajuntament d’Avià ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús públic del medi natural. Es regulen accions com aparcar en camins rurals, abandonar deixalles, fer malbé zones de cultiu o molestar els animals.

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Notícia
L’ampliació respon a la demanda dels ens locals, i és fruit del treball conjunt entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments

El passat 30 de juliol es va presentar a la Roca del Vallès (Vallès Oriental) el projecte d'ampliació del Parc de la Serralada Litoral.

Notícia
Després de 6 anys, el “Projecte Orenetes” fa balanç i amplia les seves fronteres més enllà de Catalunya
Opinió
Els acords de Rio+20 són cataplasmes per a un malalt politraumàtic que necessita quiròfan

Article
La nostra pròpia acció 'depredadora' amenaça la nostra supervivència com a espècie

Gairebé un terç de les 63.837 espècies avaluades per la UICN es troben amenaçades
La Unió Internacional per a la conservació de la Natura (UICN) ha presentat la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades, coincidint amb la celebració de la Cimera de la Terra Rio+20.

Segons aquest informe, les espècies més amenaçades al món són: un 41% dels amfibis, un 33% dels coralls que conformen els esculls, un 30% de les coníferes, un 25% dels mamífers i un 13% de les aus.

Notícia
Les platges de Torredembarra reben 5 distincions “Bandera blava” que corresponen a 3 platges, a un "Centre Blau", Cal Bofill; i a un “Sender Blau”
Notícia
El Parc Agrari del Baix Llobregat ja és present a l'OpenStreetMap. A partir d'ara, qualsevol usuari pot disposar d'una cartografia actualitzada del Parc Agrari, un espai en constant canvi a causa de la forta pressió urbana.
Notícia
Una casa de colònies-aula de natura, un centre d'interpretació del riu, un centre d'interpretació de la muntanya i un centre d'educació ambiental