19.817 espècies en vies d’extinció

La nostra pròpia acció 'depredadora' amenaça la nostra supervivència com a espècie
Redacció
21/06/2012 - 00:00

Gairebé un terç de les 63.837 espècies avaluades per la UICN es troben amenaçades
La Unió Internacional per a la conservació de la Natura (UICN) ha presentat la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades, coincidint amb la celebració de la Cimera de la Terra Rio+20.

Segons aquest informe, les espècies més amenaçades al món són: un 41% dels amfibis, un 33% dels coralls que conformen els esculls, un 30% de les coníferes, un 25% dels mamífers i un 13% de les aus.

Una de les principals causes és la sobreexplotació que els humans fem de la natura. Però resulta que la conservació de la diversitat biològica té una gran transcendència, també per als humans. Per exemple, la producció d'un terç dels aliments del món, incloent 87 dels 113 cultius alimentaris més importants, depenen de la pol·linització realitzada pe insectes, ratpenats i aus. Aquest servei de pol·linització dels ecosistemes té, més enllà d'un valor natural, un d'econòmic gens menyspreable: 200.000 milions de dòlars a l'any. 

En definitiva, cal prendre major consciència de la importància de conservar l'equilibri del món natural, ja que d'aquest en depèn el nostre equilibri i supervivència com a espècie. Aus, mamífers, insectes, etc. són peces clau en l'equilibri dels ecosistemes terrestres. Però també ho és l'home, espècie de mamífer -no ho oblidem. El nostre paper clau és no interferir en el funcionament de la resta d'espècies. De moment, però, no estem fent els deures.

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí