Segona edició de l’Escola de Formació SCORE AbE sobre Canvi Climàtic: Adaptació i ciència ciutadana a les ciutats costaneres.

dimecres, 20 març, 2024 - 11:00 a 18:00
En línia

L’Escola de Formació SCORE AbE (Adaptació basada en Ecosistemes) és una iniciativa pionera dins del projecte SCORE, destinada a millorar les estratègies d’adaptació al clima. La xerrada “ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC I CIÈNCIA CIUTADANA A LES CIUTATS COSTANERES”, programada com a part de la segona edició de l’escola de formació, promet posar llum sobre el paper crucial de la ciència ciutadana en la gestió dels riscos del canvi climàtic a les zones urbanes costaneres.

El projecte SCORE s’ha compromès a fomentar la participació pública en l’aplicació de mesures d’adaptació i fer front als riscos del canvi climàtic, especialment a les ciutats costaneres. Aquesta xerrada en línia, en la qual participarà la consultora i investigadora d’ENT, Mar Riera Spiegelhalder, aprofundirà en l’enfocament innovador de la Ciència Ciutadana, posant èmfasi en la seva importància a l’hora de capacitar les comunitats perquè contribueixin eficaçment als esforços de resiliència climàtica.

Durant la presentació, les persones assistents tindran l’oportunitat d’explorar tres casos pràctics de ciutats que participen activament al projecte SCORE: Benidorm, Vilanova i la Geltrú i la comarca d’Oarsoaldea. Aquests casos pràctics oferiran una visió dels reptes del món real i de les solucions innovadores que s’estan aplicant per fer front als impactes del canvi climàtic als entorns costaners.

A més, la sessió inclourà un joc interactiu dissenyat per convidar els participants a proposar i debatre solucions per adaptar-se al canvi climàtic. Aquesta atractiva activitat pretén fomentar la col·laboració i inspirar el pensament creatiu dels assistents, permetent contribuir amb les seves idees a la construcció de comunitats costaneres resilients.

PROGRAMA

 

 

Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Acte
Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Acte
12/12/2023 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona

Butlletí