RESIDUS QUE ENCARA NO ES TRANSFORMEN EN RECURSOS

Llançar la brossa als contenidors és un acte totalment quotidià; i rarament ens plantegem què hi ha darrere. Però, reciclem prou? Com podem generar millors hàbits amb la ciutadania? On van a parar residus “invisibles” com els mòbils antics que tenim en un calaix; les rentadores espatllades o la gespa artificial? Quines conseqüències té abocar o cremar residus? Quines alternatives hi ha per a la gestió de residus industrials?

Entrem a fons parlant de recollides eficients amb l’enginyer Joan Fresno, responsable de recollida i sensibilització ambiental al consorci de residus del Vallès Occidental; i parlem de residus d’aparells elèctrics i electrònics; que seran clau en els propers anys, amb Laura Talens, investigadora a l’ICTA-UAB.

També en format butlletí.

 


 

Notícia

Es tracta d'una botiga temporal amb tallers vinculats amb la reutilització, des de la reparació de bicis a costura o aprofitament de roba.

Entrevista
Laura Talens, investigadora a ICTA-UAB sobre tecnologies ambientals i economia circular.

Parlem amb ella de la problemàtica creixent amb els aparells elèctrics i electrònics en el moment que esdevenen residus

Reportatge
Reportatge

 

Els aparells elèctrics i electrònics i els plàstics que acaben al mar: dos residus de gran preocupació ambiental.

Reportatge
Reportatge


Els residus de la fracció resta, els que es llencen on no toca o residus industrials que no tenim com reciclar. Són alguns dels residus dels quals ens desfem a través d’abocadors i incineradores, instal·lacions que generen problemàtiques als territoris on estan. Quines alternatives hi ha? L’economia circular pot acabar amb aquestes instal·lacions contaminants? 

Entrevista
Joan Fresno, responsable tècnic de recollida i sensibilització ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Fresno explica la importància i la utilitat de buscar sistemes de recollida de residus municipals que permetin taxes més altes de separació; fet imprescindible per arribar als estàndards europeus. També la llei de l’estat espanyol d’economia circular i els canvis que suposa en el funcionament de les recollides.

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Opinió
Opinió


"Estem pendents de la futura llei de residus de Catalunya, però mentrestant estem paint la llei de residus espanyola, la 7/2022 de 8 d’abril, que ve amb un fort impacte pel que fa a obligacions i reptes per als nostres ajuntaments, consorcis, mancomunitats, i consells comarcals, entre d'altres."