Torrelles de Foix té "raons de pes" per reduir l’ús envasos per anar a comprar

Font: Mancomunitat Penedès - Garraf

05/12/2023 - 08:34

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Amb aquesta acció en els establiments de Torrelles de Foix, es vol contribuir a canviar els hàbits de consum de la ciutadania, fomentant l’ús d’envasos reutilitzables i reduir els plàstics d’un sol ús alhora que facilitar en aquells comerços en que sigui possible, la venda a granel amb l’objectiu de generar menys residus.

La campanya neix a partir de l’entrada en vigor del Reial Decret 1055/2022 que aposta per la venda a granel com una opció per generar menys residus d’envasos i promou l’acceptació per part dels establiments comercials dels recipients reutilitzables que porti la seva clientela.

Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, també aconseguim disminuir presència de microplàstics en els aliments i els productes alimentaris que comprem a granel, fomentem un comerç local més sostenible i contribuïm a mitigar el canvi climàtic, ja que reduïm les emissions de CO₂ provinent de la producció d’envasos.

 

Comprar amb el teu envàs reutilitzable té premi

Els establiments adherit a la campanya són Autoservei Parellada, Làctics Foix i Cal Gilli,a més a més Cal Xullat i Can Pardo oferirà als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. En aquests establiments es lliurarà una targeta de fidelització als clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant el mateix envàs, es rebrà un adhesiu. Acumulant-ne sis, la botiga obsequiarà el client amb bosses reutilitzables o carmanyoles per comprar sense residus.

Coincidint amb la campanya al comerç, estarà habilitada l’exposició Prou! Plàstics al Casal de la gent gran, on els visitants podran sensibilitzar-se i conèixer més de prop la problemàtica que se’n deriva de la gran utilització de plàstics d’un sol ús, per al medi ambient i per a les economies de les nostres societats. El Servei d’Educació Ambiental realitzarà visites guiades a l’escola.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí