Els residus invisibles: del mòbil espatllat en un calaix a la gespa artificial del Mediterrani

Reportatge
18/12/2023 - 16:20

 

Els aparells elèctrics i electrònics i els plàstics que acaben al mar: dos residus de gran preocupació ambiental.

Llançar la brossa als contenidors als contenidors és un acte totalment quotidià; i rarament ens plantegem què hi ha darrere. Però, reciclem prou? Com podem generar millors hàbits amb la ciutadania? On van a parar residus “invisibles” com els mòbils antics que tenim en un calaix; les rentadores espatllades o la gespa artificial? Quines conseqüències té abocar o cremar residus? Quines alternatives hi ha per a la gestió de residus industrials?

Dos residus en què pensem poc, i són quasi “invisibles”: d’una banda, els aparells elèctrics i electrònics, que en aquest reportatge veurem com reparen de la mà en un projecte d’inserció social de la fundació Solidança. De l’altra, els plàstics que acaben al Mediterrani i que es converteixen en microplàstics nocius per a la salut humana i per a la fauna; i que el projecte Surfing for Science de la UB analitza.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Categories: 

Relacionats

Reportatge
Reportatge


Els residus de la fracció resta, els que es llencen on no toca o residus industrials que no tenim com reciclar. Són alguns dels residus dels quals ens desfem a través d’abocadors i incineradores, instal·lacions que generen problemàtiques als territoris on estan. Quines alternatives hi ha? L’economia circular pot acabar amb aquestes instal·lacions contaminants? 

Notícia

Es tracta d'una botiga temporal amb tallers vinculats amb la reutilització, des de la reparació de bicis a costura o aprofitament de roba.

Butlletí