Terrassa cedeix a Biciclot més d'un centenar de bicicletes abandonades perquè siguin reutilitzades

25/08/2023 - 08:45

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

L'Ajuntament de Terrassa ha executat aquest estiu el vuitè lliurament de bicicletes abandonades a Biciclot, una entitat sense ànim de lucre que promou l'ús d'aquest mitjà de transport sostenible. En aquesta ocasió s'han cedit de manera gratuïta més d'un centenar d'unitats que estaven dipositades en les deixalleries municipals de Can Casanoves o Can Barba i en el dipòsit de la Policia Municipal. L'acte ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, i del cap de producció de Biciclot, Marcel Jobal Comas.

L'any passat es van lliurar 248 unitats en les sis entregues realitzades. Amb la d'avui, aquest any l'Ajuntament n'haurà entregat unes 160, de les quals 60 es van cedir a Biciclot el gener. En total, l'Ajuntament ha entregat, des del 2022, més de 400 bicicletes abandonades i altres components (sellons, cistelles, rodes...) a l'entitat.

Aquesta actuació és fruit del conveni de col·laboració signat el febrer de 2022 entre l'Ajuntament de Terrassa i Biciclot, pel qual aquesta entitat es compromet a recollir les bicicletes abandonades; informar sobre el reaprofitament dels objectes cedits gratuïtament i participar en activitats que se celebrin a Terrassa i que estiguin vinculades al medi ambient i a la mobilitat sostenible. Un conveni que s'emmarca dins les línies estratègiques del Pla de Prevenció i Gestió de Residus Municipal, per fomentar un canvi d'hàbits per tal d'impulsar la reutilització i generar menys deixalles. L'Ajuntament ja va subscriure d'altres semblants amb aquesta entitat i amb l'associació Recircula els anys 2013 i 2016. 

Biciclot és una entitat sense ànim de lucre ubicada a Barcelona que promou la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Un dels seus programes és recollir bicicletes usades, per reparar-les i posar-les de nou en circulació, fent donacions i retornant-les al mercat de segona mà; potenciant així l'economia circular i el consum responsable amb valors socials i mediambientals.
 


 

Relacionats

Notícia

Amb l'objectiu d'incrementar la recollida selectiva de roba usada i calçat, l'empresa Formació i Treball, Empresa d'Inserció SL, està instal·lant 25 nous contenidors taronges a diferents barris de la ciutat, que se sumen al 95 que hi havia fins ara. 

Notícia

La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida.

Butlletí