“Només un 17% dels productes electrònics que estem generant es recicla”

Laura Talens, investigadora a ICTA-UAB sobre tecnologies ambientals i economia circular.
18/12/2023 - 16:33

Laura Talens és investigadora a ICTA-UAB sobre tecnologies ambientals i economia circular.

 

 

Laura Talens és investigadora a ICTA-UAB sobre tecnologies ambientals i economia circular. Treballa amb eines ambientals com l’ecodisseny o l’anàlisi del cicle de vida. Parlem amb ella de la problemàtica creixent amb els aparells elèctrics i electrònics en el moment que esdevenen residus, i de les mesures per mitigar-ne l’impacte.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Relacionats

Reportatge
Reportatge

 

Els aparells elèctrics i electrònics i els plàstics que acaben al mar: dos residus de gran preocupació ambiental.

Reportatge
Reportatge


Els residus de la fracció resta, els que es llencen on no toca o residus industrials que no tenim com reciclar. Són alguns dels residus dels quals ens desfem a través d’abocadors i incineradores, instal·lacions que generen problemàtiques als territoris on estan. Quines alternatives hi ha? L’economia circular pot acabar amb aquestes instal·lacions contaminants? 

Entrevista
Joan Fresno, responsable tècnic de recollida i sensibilització ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Fresno explica la importància i la utilitat de buscar sistemes de recollida de residus municipals que permetin taxes més altes de separació; fet imprescindible per arribar als estàndards europeus. També la llei de l’estat espanyol d’economia circular i els canvis que suposa en el funcionament de les recollides.

Butlletí