Recuperen 16 hectàrees de pastures al Pla de la Calma

Redacció

30/08/2010
El Parc Natural del Montseny està recuperant pastures al Pla de la Calma. L'abandonament de l'activitat agrícola i ramadera va permetre l'ocupació d'aquests espais per vegetació arbòria i arbustiva. El projecte continua anteriors actuacions de recuperació d'espais oberts, de pastures i camps de conreu, principalment. En la darrera actuació s'han recuperat unes 16 hectàrees de pastures.

Les actuacions de recuperació d'espais oberts al Pla de la Calma van començar el 2005 amb treballs d'aclarida de les masses forestals i estassada de vegetació arbustiva i herbàcia que ocupaven els camps abandonats, afavorint el desenvolupament d'espècies adients per la pastura. Antics camps de conreu s'han tornat a llaurar i s'hi fa una rotació de farratges i cereals. En total s'han recuperat 26 hectàrees de pastures i 6 de camps de conreu.

L'actuació s'emmarca dins del Conveni subscrit entre el Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino (MARM), i les diputacions de Barcelona i Girona per portar a terme actuacions de desenvolupament sostenible a la Reserva de la Biosfera del Montseny, amb vigència fins el 31 de març de 2011.

Els objectius d'aquest conveni se centren en: fomentar les activitats agràries, restaurar elements del paisatge tradicional, millorar la xarxa viària, rehabilitar i millorar els equipaments o la restauració i divulgació del patrimoni cultural, entre d'altres; seguint sempre les directrius establertes al Pla Especial del Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera.

És el primer cop que l'administració de l'Estat participa d'una manera tant significativa en el finançament d'actuacions al Parc Natural del Montseny. Del 1.400.000 euros que aporta, 1.231.800 euros estan gestionats per la Diputació de Barcelona. La major part de les actuacions s'estan realitzant, precisament, en l'àmbit del Pla de la Calma, i una petita part en l'àmbit d'ampliació del parc al vessant gironí.

Relacionats

Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Notícia

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Butlletí