Recuperen 16 hectàrees de pastures al Pla de la Calma

Redacció

30/08/2010
El Parc Natural del Montseny està recuperant pastures al Pla de la Calma. L'abandonament de l'activitat agrícola i ramadera va permetre l'ocupació d'aquests espais per vegetació arbòria i arbustiva. El projecte continua anteriors actuacions de recuperació d'espais oberts, de pastures i camps de conreu, principalment. En la darrera actuació s'han recuperat unes 16 hectàrees de pastures.

Les actuacions de recuperació d'espais oberts al Pla de la Calma van començar el 2005 amb treballs d'aclarida de les masses forestals i estassada de vegetació arbustiva i herbàcia que ocupaven els camps abandonats, afavorint el desenvolupament d'espècies adients per la pastura. Antics camps de conreu s'han tornat a llaurar i s'hi fa una rotació de farratges i cereals. En total s'han recuperat 26 hectàrees de pastures i 6 de camps de conreu.

L'actuació s'emmarca dins del Conveni subscrit entre el Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino (MARM), i les diputacions de Barcelona i Girona per portar a terme actuacions de desenvolupament sostenible a la Reserva de la Biosfera del Montseny, amb vigència fins el 31 de març de 2011.

Els objectius d'aquest conveni se centren en: fomentar les activitats agràries, restaurar elements del paisatge tradicional, millorar la xarxa viària, rehabilitar i millorar els equipaments o la restauració i divulgació del patrimoni cultural, entre d'altres; seguint sempre les directrius establertes al Pla Especial del Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera.

És el primer cop que l'administració de l'Estat participa d'una manera tant significativa en el finançament d'actuacions al Parc Natural del Montseny. Del 1.400.000 euros que aporta, 1.231.800 euros estan gestionats per la Diputació de Barcelona. La major part de les actuacions s'estan realitzant, precisament, en l'àmbit del Pla de la Calma, i una petita part en l'àmbit d'ampliació del parc al vessant gironí.

Relacionats

Article

El dijous 12 de desembre, l'Ajuntament de Granollers participarà a la COP25 en el marc de la Zona Verda, l'espai de participació social de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

Aquesta  tardor han començat els treballs de substitució de les lluminàries actuals de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) per unes de noves del tipus LED. Els treballs es portaran a terme en una cinquantena de vies de Caldes. L’actuació, que es fa a 20 quadres d’enllumenat, suposa un estalvi de potència del 47%. 

Butlletí