Parets del Vallès aposta per la lluita biològica

17/05/2023 - 11:00

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

L'Ajuntament de Parets, a través del servei de Verd Urbà, posa en marxa un projecte de control biològic de plagues i malalties de l'arbrat viari del municipi. El projecte de control biològic consisteix en l'alliberament de fauna útil per lluitar contra diferents plagues als arbres de Parets, amb l'objectiu de reduir els tractaments químics i afavorir la implantació de depredadors naturals que minimitzen la presència de plagues i malalties, i gaudir d'un espai comú més saludable.

Per altra banda, per lluitar i prevenir les plagues de primavera i estiu, també s'ha realitzat controls fitosanitaris de la galeruca dels oms a principis d'aquest mes de maig, així com els controls d’endoteràpia dels oms, en horari diürn. 


 

Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

El programa La Casa de l’Aire, dona atenció a pares, mares i els seus fills i filles, a través d’una metodologia basada en l’educació en el lleure i la pedagogia activa en el medi ambient.

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Article

El projecte estratègic de ciutat Cornellà Natura busca integrar la natura dins de la ciutat de formes diverses, amb alt impacte, apostant per valors com ara l’educatiu, el de sensibilització a la ciutadania i millora de l’entorn urbà entre d’altres.

Butlletí