Terraris sostenibles i autosuficients

18/05/2023 - 11:00

Una vintena d'alumnes de 4t d'ESO de l'IES La Vall del Tenes creen terraris sostenibles i autosuficients. L'Ajuntament de Santa Eulàlia hi ha col·laborat amb la compra del material.​

L'alumnat de l'assignatura optativa de Visual i plàstica de 4t d'ESO de l'Institut La Vall del Tenes va estar treballant durant un matí en el disseny i la creació de terraris sostenibles i pràcticament autosuficients. El taller consistia a crear ecosistemes tropicals dins una gerra de vidre reciclada, introduint-hi bonsais, líquens, terra i pedres. Els terraris, que són d'interior i necessiten unes tres setmanes d'adaptació, consumeixen menys de 200 ml d'aigua l'any i funcionen només amb l'acció de la llum natural sense l'impacte directe del sol. L'objectiu és poder observar la naturalesa directament des de casa i que els i les joves li perdin la por a la cura de les plantes. 

L'activitat la va impartir l'empresa Terráneo i ha estat finançada per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalSanta Eulàlia de Ronçana

Relacionats

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.

Butlletí