La Generalitat vol desprotegir les aus salvatges i permetre'n la caça als ocellaires

01/08/2011 - 00:00

Caçar ocells salvatges, exhibir-los i fer-ne comerç està prohibit a Catalunya. El nou executiu de la Generalitat planteja a la llei òmnibus fer marxa enrere en part d'aquesta restricció i permetre que els ocellaires tornin a caçar. Però mentrestant, la llei s'aplica, i la fiscalia de Medi Ambient investiga la comercialització d'ocells en algunes places de l'àrea metropolitana, on els aficionats diuen que se senten perseguits.

L'afició ocellaire està regulada per una normativa estricta des del 2010. Està prohibit exhibir, comercialitzar i caçar fringíl·lids com pinsans, caderneres, passerells i verdums. L'exhibició d'ocells només es pot fer en els concursos oficials i a les societats ocellaires.

El govern català, amb la llei òmnibus, vol desprotegir aquestes aus i deixar que es tornin a caçar. Els ocellaires hi estan d'acord, i entitats ambientals, com Depana (Aturem la caça de fringíl·lids) i animalistes s'oposen. 

La llei s'aplica
Mentre no hi ha canvi, la fiscalia de Medi Ambient n'investiga la comercialització en algunes places de l'àrea metropolitana de Barcelona, on s'arriben a pagar milers d'euros per algunes espècies. La sanció per comercialitzar i exhibir aquests ocells pot arribar a 2.000 euros.

En només dos mesos, els agents rurals han decomissat més de 600 ocells. Els porten a un centre de recuperació d'aus perquè molts hi arriben malalts. Quan estan curats, els deixen en llibertat.

Relacionats

Acte
09/02/2023 - 10:00
Casal la Montserratina. Plaça de la Constitució, 4, Viladecans.
Article
Blaveta lluent (Lysandra bellargus) Foto: Xavier Florensa

Blaveta lluent (Lysandra bellargus) Foto: Xavier Florensa

L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat ha actualitzat l’Índex de Planeta Viu per a Catalunya

Article

HerpetOn: amfibis i rèptils en joc, és un joc de cartes que permet conèixer d'una manera diferentla vida i diversitat dels amfibis i els rèptils de Catalunya.

Butlletí