BioDiverCiutat: recompte mundial de natura urbana

divendres, 26 abril, 2024 - 00:00 a dilluns, 29 abril, 2024 - 23:59
Àrea metropolitana de Barcelona
Què és BioDiverCiutat?

És un esdeveniment de ciència ciutadana que forma part del City Nature Challenge, una competició internacional amistosa que destaca la importància de reportar la biodiversitat a les ciutats. Cada ciutat està "custodiada" per una entitat de recerca o naturalista. A Barcelona l’esdeveniment adopta el nom de BioDiverCiutat i l’organitza l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC).


Objectiu:

Consisteix a registrar el màxim nombre d'espècies possible durant 4 dies consecutius: del 26 al 29 d’abril de 2024. És un BioBlitz internacional, vol dir que ciutats de tot el món competeixen per reportar el nombre més gran d'observacions de biodiversitat en aquest període de temps.


Participació:

  • Qualsevol persona amb interès en la natura pot unir-se al repte. A través de la plataforma MINKA es poden pujar les observacions de flora i fauna, de qualsevol ecosistema urbà en aquest cas de Barcelona (Collserola, parcs, jardins, dunes, platges i mar).
  • Totes les observacions del perímetre AMB que entrin a MINKA, del 26 d’abril a les 00:01 h al 29 d’abril a les 23:59 h formaran part de l’esdeveniment.
  • Es validaran totes les espècies pujades i es publicaran estadístiques i resultats


Col·laboració:

Es busquen entitats i institucions perquè ajudin a arribar a més gent!

  • Podeu organitzar una activitat al llarg d’aquests quatre dies, com una excursió, una sortida de snorkel, etc. en els vostres espais naturals que gestioneu, i incloure aquest repte en alguna de les activitats del vostre calendari.
  • Podeu difondre l'esdeveniment a través dels vostres canals de comunicació.
     

Consulta el dossier informatiu
Més informació

 

Reunió informativa

Si necessiteu més informació, podeu apunteu-vos a la reunió a través d'aquest FORMULARI D’ASSISTÈNCIA 

Dia: dijous 7/3/2024
Hora: 15:00 h
Lloc: en línia

Enllaç Zoom: https://us06web.zoom.us/j/81080829381

Per a qualsevol dubte o aclariment: biodiverciutat@minka-sdg.org 
 


 

Categories: 
Biodiversitat
Ciència

Relacionats

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Notícia

La Biblioteca i el Departament municipal de Medi Ambient s'han adherit a la iniciativa, que inclou dues sortides al riu Mogent per fer una observació de l’ecosistema fluvial i plantejar propostes de millora per a aquell espai. 

Reportatge
EN PROFUNDITAT

La sequera és un fenomen natural que també impacta sobre l’entorn natural. I les espècies més afectades són les que depenen íntimament del medi aquàtic i les que no poden fugir en cerca d’àrees amb millors condicions. 

 

Butlletí