El CREAF i l’empresa CREAST s’uneixen per a una major sostenibilitat de la indústria de l’entreteniment

14/09/2022 - 11:45

La col·laboració entre CREAST i el CREAF oferirà al sector audiovisual estatal invertir en recerca per a la sostenibilitat dels ecosistemes Mediterranis i els serveis que ens proporcionen, en un context de canvi climàtic i les seves conseqüències.Com a part de l’acord de col·laboració, CREAST té previst generar nous indicadors per analitzar la sostenibilitat de les produccions cinematogràfiques.

El sector de l’entreteniment contamina més que la indústria aeroespacial, de la confecció o el sector hoteler, segons dades de Producers Guild of America publicades recentment a The New York Times. Aquesta realitat crida poderosament l’atenció d’Eduardo Vieitez, director de l’empresa tecnològica CREAST, que té com a missió reduir les emissions de CO₂ de la indústria de l’entreteniment, amb una atenció especial cap al cinema. Per això, i amb la intenció de reduir aquest impacte, CREAST ha unit recentment forces amb el centre de recerca científica CREAF, per impulsar i oferir formes innovadores de compensació per descarbonitzar la indústria del cinema, la televisió, la publicitat i els esdeveniments. A més del focus en el canvi climàtic, totes dues organitzacions coincideixen en la vinculació amb l’àmbit geogràfic de la Mediterrània.

La col·laboració entre CREAST i el CREAF oferirà al sector audiovisual estatal invertir en recerca per a la sostenibilitat dels ecosistemes Mediterranis i els serveis que ens proporcionen (aire pur, aigua neta, pol·linitzadors, etc.), en un context de canvi climàtic i les seves conseqüències. Per això, el CREAF aporta la seva experiència i rigor científics sobre l’impacte del canvi climàtic a les zones influenciades per aquest mar petit i tancat, que s’escalfa un 20% més ràpid que la resta d’aigües marines.

Com a part de l’acord de col·laboració, CREAST té previst generar nous indicadors per analitzar la sostenibilitat de les produccions cinematogràfiques, entre d’altres activitats, amb la col·laboració activa d’Enrique Doblas, l’investigador del CREAF involucrat en aquest acord. La metodologia d’aquesta jove companyia es fonamenta en una solució digital pròpia, creada el 2021 i basada en ‘big data’ i ‘cloud’ per predir, mesurar, reduir i neutralitzar l’impacte ambiental de les emissions de CO₂. En el primer any d’activitat professional, CREAST va evitar l’emissió de 3Kg de CO₂ per minut per part de diverses activitats d’entreteniment. Des de llavors, la companyia ha treballat en grans produccions audiovisuals i esdeveniments, com ara les edicions del 2022 de la gala dels Premis Goya i el Festival internacional de cinema de San Sebastian.

Tant Eduardo Viéitez, director de CREAST, com Enrique Doblas, del CREAF, coincideixen en l’oportunitat de la cooperació orientada a la sostenibilitat entre ambdues organitzacions.


 

Relacionats

Article

Una programació de divulgació científica per a tots els públics que inclou conferències, contes i tallers per a infants, una exposició i una taula rodona. El cicle tindrà lloc a tres equipaments municipals: la Biblioteca Central Tecla Sala, el Centre Cultural Sant Josep i l’Auditori Barradas.

Article

En l’aspecte científic destaca la publicació de 296 articles, un 90% en revistes del primer quartil. A més, el CREAF compta amb un total de 119 projectes actius, dels quals 44 compten amb finançament europeu. Des del nostre centre en coordinem 2. Continua amb èxit l’execució del pla derivat de la concessió de l’acreditació Severo Ochoa.

Notícia

La biòloga nord-americana Gretchen C. Daily ha estat escollida guanyadora del 18è Premi Ramon Margalef d’Ecologia que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. La Dra. Daily és catedràtica en ciències ambientals al Departament de Biologia de la Universitat de Stanford, així com directora del Centre de Biologia de Conservació de la mateixa universitat i responsable del Projecte Natural Capital. L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc dilluns vinent, 25 de juliol, al Palau de la Generalitat.

Butlletí