Seminari de salut planetària

dimarts, 9 abril, 2024 - 00:00 a dimarts, 30 abril, 2024 - 23:59
Presencial i via zoomPresentació

La crisi ambiental i climàtica global planteja riscos creixents sobre la salut i el benestar de les persones d'acord amb les nombroses evidències aportades per la comunitat científica. En aquest context, el 2015 la Rockefeller Foundation i la Lancet Commission on Planetary Health van publicar un article on formulaven el concepte "salut planetària", entès com una nova disciplina que va més enllà dels límits del marc de salut global actual per tenir en compte els sistemes naturals dels quals depèn la salut humana.

El desembre de 2019, sota els auspicis de la presidència finlandesa de la Unió Europea, es va organitzar la primera conferència europea sobre salut planetària, on es va fer una crida a l'acció per impulsar-la durant la dècada actual. Des de llavors, algunes administracions públiques, nombroses organitzacions científiques que treballen en els àmbits de la salut i del medi ambient, i entitats de la societat civil han adoptat aquest concepte com un nou paradigma en relació amb la salut pública.

Aquest seminari presentarà les bases conceptuals de la salut planetària i, a través de ponències impartides per persones expertes de reconegut prestigi, explicarà la importància d'incorporar-lo de forma transversal en totes les polítiques públiques.

 

Objectius

Augmentar la consciència sobre les qüestions socioambientals crítiques i com aquestes poden tenir un impacte directe o indirecte en la salut de les comunitats humanes.

Promoure l'esperit sobre la importància de les pràctiques sostenibles i la reducció dels impactes ambientals negatius per millorar la salut global.

Identificar i debatre desafiaments futurs relacionats amb la salut planetària i explorar com podem preparar-nos per afrontar-los de manera eficaç.

 

Dates i horari:

  • 9 d'abril de 9.30 a 11.30 h PRESENCIAL a l'EAPC o Zoom
  • 16 d'abril de 9.30 a 11.30 h Zoom
  • 23 d'abril de 9.30 a 11.30 h Zoom
  • 30 d'abril de 9.30 a 12 h Zoom

Persones destinatàries: personal interessat de totes administracions públiques catalanes
Inscripcions obertes fins al 2 d'abril, inclòs.
 

Programa i inscripcions


 

Etiquetes: 
Categories: 
Canvi climàtic
Ciència

Relacionats

Notícia

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. 

Notícia

Un cop la Generalitat de Catalunya ha aprovat i publicat el nou Decret per flexibilitzar les mesures a adoptar per la situació de sequera, les diverses associacions municipalistes han valorat les mesures adoptades. En alguns casos es consideren insuficients o impossibles de gestionar per part dels ajuntaments.

Entrevista
Lucia Matamoros, nanotecnóloga i membre de la tripulació d'Hypatia II

Butlletí