El Consell d’Infants presenta les seves propostes d’actuació sobre mobilitat a Castellar del Vallès

Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
31/05/2011 - 00:00

El Consell d'Infants de Castellar del Vallès, format per 20 alumnes de 5è i 6è de primària de tots els centres d'educació primària de la vila, va presentar aquest 26 de maig, a la Sala de Plens de Ca l'Alberola, les seves propostes d'actuació per millorar la mobilitat a Castellar i fer-la més sostenible. 

La sessió va comptar amb la presència de 13 dels membres d'aquest òrgan de participació ciutadana, que van exposar a l'alcalde en funcions, Ignasi Giménez, i a diversos regidors del consistori, els resultats de l'encàrrec sobre mobilitat que l'equip de govern els va proposar sota el lema "Movem-nos per Castellar" el passat mes de desembre.

Els infants van informar als assistents sobre la metodologia que han emprat durant el curs per treballar el tema. Així, entre tots els membres del Consell van explicar que la feina s'ha estructurat a partir de tres activitats: d'una banda, analitzant diversos aspectes com l'ús del transport públic i privat, l'organització de l'espai públic o els obstacles amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda, "fent enquestes i observacions de carrers i places per tal de recollir dades", segons van explicar ells mateixos. A partir d'aquestes tasques van sorgir 19 propostes per incorporar al Pla de Mobilitat Urbana que també s'estava treballant des de l'Ajuntament. D'aquestes, sis s'han incorporat totalment al document, vuit s'hi ha incorporat parcialment i cinc han estat desestimades, "principalment perquè no tractaven estrictament sobre temes de mobilitat", segons va apuntar Giménez.

La segona de les activitats realitzades durant el curs va consistir en l'anàlisi dels canvis que s'han donat en els darrers anys en relació a la forma en què la ciutadania es mou i viu als pobles i ciutats. Per fer-ho, "vam preguntar diverses qüestions a pares i avis, com ara si tenien cotxe quan eren petits o si jugaven al carrer". A més, els membres del consell d'infants van afegir que aquesta activitat "ens ha permès calcular la nostra petjada ecològica"

Finalment, la tercera activitat consistia a ordenar les propostes recollides per veure "quin paper juga l'Ajuntament, l'escola, les famílies o nosaltres mateixos a l'hora de posar-les en pràctica".

La intervenció del Consell d'Infants va finalitzar amb la presentació de diverses propostes que donaven resposta a les preguntes "què podem fer els nens i nenes per millorar la mobilitat a Castellar?", "què poden fer les famílies i l'escola per millorar la mobilitat a Castellar?", i "què pot fer l'Ajuntament per millorar la mobilitat a Castellar?".

Entre d'altres suggeriments, s'incloïa fomentar la mobilitat en bicicleta, a peu o en patinet, l'ús del transport públic, la potenciació dels camins escolars, l'adequació dels passos de vianants, o la proposta d'educar els pares i mares per tal que aparquin bé els seus cotxes i condueixin lentament pel municipi. 

Giménez va felicitar els nens i nenes per la feina feta, va analitzar amb ells algunes de les propostes i els va instar a "explicar als vostres companys l'experiència que heu viscut com a representants del Consell d'Infants per tal que ells hi puguin participar en els propers cursos".

 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Article

Els recursos s’adrecen a diferents franges d’edat i fomenten que infants i joves prenguin consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient

Acte
27/05/2021 - 00:00
Davant de l’Ajuntament. Plaça de la Vila, 1. Sant Fost de Campsentelles

Butlletí