L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs
El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU
L’Ajuntament de Castellar del Vallès va constituir el passat mes d'abril el Comitè municipal d’actuació davant la sequera, un òrgan que coordinarà els serveis municipals per aplicar les mesures d’estalvi d’aigua fixades en els plans d’actuació de sequera aprovats per les diferents administracions.
Castellar del Vallès s’afegirà a una prova pilot d’una solució anomenada Watersens, desenvolupada per l’empresa vallesana Aonchip, que aconsegueix un 30% en l’estalvi d’aigua utilitzant tecnologies IOT i intel·ligència artificial.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebrà 1,5 milions d’euros per a un projecte comarcal de millora de camins fluvials de l’entorn del riu Ripoll i que es desenvoluparà als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac
El document conté fins a 18 mesures amb l’objectiu de reduir els consums d’electricitat i gas i millorar el nivell d’autosuficiència energètica de l’Ajuntament. També es pretenen reduir les emissions de CO2 que generen la ciutadania i les empreses del municipi
L’objectiu és disposar d’un full de ruta en l’horitzó temporal de l’any 2030 que faci possible avançar la vila en matèria d’eficiència i transició energètiques i d’implementació d’energies renovables. Alhora, també ha de servir per fixar una estratègia de contractació d’energia elèctrica competitiva.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha començat a implantar la reducció de la velocitat màxima permesa en vies urbanes per a tot tipus de vehicles dels 40 als 30 quilòmetres per hora, una mesura que té per objectiu pacificar el trànsit de vehicles als diferents nuclis urbans del municipi.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa, en col·laboració amb el Centre Excursionista de Castellar (CEC), set itineraris per fer a peu o en bicicleta per l’entorn natural de la vila. La iniciativa forma part de la campanya “Fem Castellar Verd” amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural del terme municipal en un moment en què molts castellarencs i castellarenques han descobert o redescobert diversos espais d’interès per anar d’excursió.
Les escoles castellarenques El Sol i La Lluna i Sant Esteve han participat durant el curs 2018-2019 en el projecte “Biodiversifiquem l’entorn escolar, replantegem la ciutat”. Es tracta d’una nova proposta de l’Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), recolzada per l'Ajuntament, que s’emmarca en la línia de treball “Biodiversifiquem l’entorn urbà” i que té per objectiu millorar l’estat de la biodiversitat urbana a partir de l’educació ambiental, la ciència ciutadana i el treball amb la ciutadania, ja que diversos estudis mostren que les ciutats més verdes afavoreixen la salut dels seus habitants.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha aprovat una instrucció per poder materialitzar un dels primers compromisos en la lluita contra la situació d’emergència climàtica: l’eliminació dels productes de plàstic d’un sol ús als edificis municipals i en activitats públiques.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha elaborat un decàleg de per lluitar contra la situació d’emergència climàtica, un dels compromisos que l’equip de govern s’ha establert com a prioritaris durant el mandat 2019-2023.