Estalvi d'aigua amb intel·ligència artificial a Castellar del Vallès

24/03/2023 - 11:00

Castellar del Vallès s’afegirà a una prova pilot d’una solució anomenada Watersens, desenvolupada per l’empresa vallesana Aonchip, que aconsegueix un 30% en l’estalvi d’aigua utilitzant tecnologies IOT i intel·ligència artificial.

Castellar del Vallès s’acollirà a una prova pilot per implantar un sistema d’intel·ligència artificial instal·lat als circuits de reg automàtic. Es tracta de “Watersens”, una solució desenvolupada per l’empresa vallesana Aonchip, especialitzada en solucions tecnològiques.

Aquest sistema intel·ligent, que ja s’ha utilitzat a altres ciutats com Terrassa i Girona, permet optimitzar i reduir el consum d’aigua en temps real gràcies a una xarxa de telecomunicacions sense fils de llarg abast i baix consum. Aquesta comunicació permet l’ús de l’aigua en remot.

Aquesta tecnologia analitza variables com el grau d'humitat de la terra i atura la programació si considera que el terreny ja està força mullat. A més, aquest sistema també és capaç de detectar possibles fuites i aturar la xarxa de reg, optimitzant així els circuits d'aigua.


 

Relacionats

Notícia

En les darreres setmanes s'han implementat un seguit de mesures amb l'objectiu d'estalviar aigua dels espais i equipaments públics davant de la sequera. En concret, s'ha tancat el reg del Terrall perquè en pugui fer ús la pagesia en cas de necessitat i s'ha prioritzat l'ompliment de les piscines davant del reg de la gespa d'aquest recinte. També s'han traslladat a l'ombra les jardineres municipals i s'han aplicat restriccions a les fonts públiques i als equipaments esportius.

Notícia
L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs

El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU

Notícia

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va constituir el passat mes d'abril el Comitè municipal d’actuació davant la sequera, un òrgan que coordinarà els serveis municipals per aplicar les mesures d’estalvi d’aigua fixades en els plans d’actuació de sequera aprovats per les diferents administracions.

Butlletí