Mobilitat

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Notícia

Del 17 de setembre a l’1 d’octubre hi ha programades xerrades, curses i diferents activitats per conèixer l’entorn i el medi ambient vicentí i promoure un tipus de mobilitat respectuosa i adaptada a les necessitats locals. Sant Vicenç dels Horts se suma també al Dia Sense Cotxes, el 22 de setembre, que comptarà amb activitats al carrer. 

Notícia
L'AMB preveu disposar de dues línies completes del Nitbus amb autobusos 100% elèctrics abans de 2020.

Aquest 16 de febrer, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i Núria Marin, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, han presentat el primer vehicle amb un motor 100% elèctric que s’incorpora al serveiNitbus, les línies d’autobús nocturnes que donen servei a 18 municipis metropolitans.

Notícia
La progressiva implantació del vehicle elèctric comportarà l'emergència de nous perfils professionals i de nous models de negoci. Aquesta ha estat una de les conclusions destacades de la jornada de treball (e-jornada) celebrada al Col·legi d'Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona  com a part d'Expoelèctric.  Es tracta d'una iniciativa que, en la seva segona edició, vol acostar el vehicle elèctric a la ciutadania a través d'un conjunt d'activitats lúdiques i divulgatives, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012

 

Article
El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), conjuntament amb una dotzena de companyies de transport de tren, metro, bus i viatges compartits a través d’Europa ha impulsat la campanya “Viatgem junts”, amb l’objectiu de canviar el comportament dels viatgers. Com? Convidant a aquests a compartir virtualment els seus viatges amb amics, sumant-se així a la “nau” sostenible.