Taradell reparteix tres mil cubells amb xip

Font: Ajuntament de Taradell

03/04/2024 - 08:00

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Durant el mes de febrer, l'Ajuntament  de Taradell —mitjançant la Mancomunitat La Plana que presta el servei de recollida d'escombraries— ha repartit als habitatges del nucli de Taradell els 3.000 nous cubells amb xip, per a la recollida d'escombraries porta a porta.

Una mesura que ha d'afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta iniciada el 2002 al barri de la Madriguera, i que es va acabar d'implementar a tot el municipi a inicis del 2006. L'any 2022 Taradell va registrar un 86,00% de recollida selectiva, un dels més alts de Catalunya, que se situa al 46,6%. I és que el nou sistema de cubells amb xip permet millorar l'eficiència de la recollida perquè facilita conèixer la freqüència amb què es treuen els residus i la seva quantitat, i agilitza la resolució de possibles incidències.

Segons el regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, “gràcies a les sinèrgies teixides amb la ciutadania ha set possible arribar a uns elevats índexs de recollida selectiva” i espera que aquesta evolució continuï favorablement amb la implantació dels cubells xipats.

D'una banda, s'ha lliurat un cubell marró amb xip, de 25 litres de capacitat per a la matèria orgànica, que substituirà l'utilitzat fins ara. Els actuals (també marrons) deixaran de ser admesos a partir de l'1 de març.

Com a novetat s'entregarà un altre cubell xipat, de color beix i de 40 litres de capacitat, per a la part reciclable (envasos lleugers, paper i cartró) i per a la resta o rebuig. El xip que incorporen aquests nous cubells permet identificar quants cops es recullen els residus per habitatge. Per això és imprescindible treure sempre les deixalles amb aquests cubells. En el cas del cubell del reciclable (color beix de 40 litres, per a envasos lleugers, paper i cartró), si el volum de residus no hi cap dins del cubell, es podrà deixar una part, dins d'una bossa, al costat del mateix cubell. Ara bé, en cap cas no es recolliran deixalles si no hi ha cap cubell.

Evolució de la recollida selectiva de residus i la seva recuperació, a Taradell, durant el període 2018—2022

L'Ajuntament de Taradell agraeix a tota la ciutadania la seva col·laboració per seguir sent exemplars en la recollida de residus, i ser així més curosos amb el nostre entorn.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Butlletí