Un any de porta a porta a Manlleu

Font: El 9 TV

17/11/2023 - 07:30

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

La vila assoleix bones xifres un any després de la implementació del nou model i el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, la posa com a "exemple" per altres municipis d'Osona, especialment per Vic


 

Aquest novembre ha fet un any que Manlleu va implementar el nou model de gestió de residus mitjançant el porta a porta, una acció en part possible gràcies a la injecció d'1,2 milions d'euros per part de l'Agència de Residus de Catalunya i que s'emmarca dins de l'estratègia del consistori –el sortint i l'actual- per fer front a l'emergència climàtica.

365 dies durant els quals s'han impulsat diferents accions com l'obertura de l'Oficina del Porta a Porta, la presència d'educadors ambientals o l'APP Sobren per gestionar incidències o sol·licituds, s'ha posat en marxa el nou servei de deixalleria mòbil o s'han dut a terme visites als domicilis per fer pedagogia. També s'ha aplicat la taxa de residus basada en el pagament per generació –qui més recicla menys paga- o s'han tramitat 141 expedients sancionadors amb multes de 100 a 200 euros, entre altres.
 

Un "exemple de país"

L'alcalde de Manlleu, Arnau Rovira, posa en valor que la capital del Ter "va ser pionera" en la implementació d'aquest model de recollida de residus com a municipi de mida mitjana i detalla que un any després de l'arrencada del porta a porta s'ha assolit un 84% de recollida selectiva, un 11% més respecte del sistema de contenidors anterior.

Rovira explica que fa una setmana que funciona la nova pàgina web Manlleu.recitty.com, un portal públic que, en el cas dels residus, permet a l'usuari conèixer a temps real a on s'està fent la recollida, per on passen els camions del porta a porta, on s'està efectuant la neteja de l'espai públic o veure la petjada de carboni que emeten els vehicles municipals implicats en el servei.

 

 


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Butlletí