Viladecans impulsa el seu Pla d'Acció per a la Mitigació del Canvi Climàtic

El pla establirà noves iniciatives per assolir cinc grans objectius, entre ells reduir un 20% les emissions
Font: Aj. Viladecans
20/11/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Viladecans i l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona han signat un conveni per a l'elaboració del Pla d'Acció per a la Mitigació del Canvi Climàtic al municipi. El projecte recollirà les accions que ha de dur a terme el municipi per tal d'incrementar la sostenibilitat ambiental d'acord amb els objectius de lluita contra el canvi climàtic establerts en una dotzena de documents de referència internacionals, estatals i locals. Entre aquests documents, destaquen el Pacte d'Alcaldes de la Unió Europea, l'estratègia espanyola per al compliment del Protocol de Kyoto o l'Agenda 21 de Viladecans. L'aportació econòmica en el conveni, per part del consistori, és de 44.000 euros.

El Pla d'Acció per a la Mitigació del Canvi Climàtic potenciarà actuacions que ja estan en marxa com, per exemple, l'elaboració del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible, i plantejarà noves iniciatives per assolir cinc grans objectius: reduir un 20% les emisions de gassos d'efecte hivernacle; aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l'aire; impulsar un desenvolupament sostenible del municipi; millorar l'eficiència energètica, i fomentar la sensibilització i conscienciació de la ciutadania i els agents econòmics.

En primer lloc, el Pla analitzarà la situació actual i quantificarà les emissions en els àmbits de la mobilitat, la indústria i el sector terciari, l'habitatge i la gestió de residus. A partir d'aquí, el projecte definirà uns escenaris de futur sobre la base dels nous models de mobilitat i de l'evolució de la població i de l'activitat comercial, amb l'objectiu de proposar mesures per a la reducció d'emissions.

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí