Territori incorpora plaques solars en una nova passarel·la per a vianants i ciclistes a Palau-solità i Plegamans

05/10/2022 - 09:00

L’actuació, amb una inversió prevista d’1 MEUR, afavorirà la mobilitat activa i la seguretat viària, a més de l’ús d’energies renovables. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licita les obres per a construir una passera paral·lela a l’actual pont de la C-155.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori té en licitació les obres d’una nova passarel·la per a vianants i ciclistes a Palau-solità i Plegamans, que afavorirà tant la mobilitat activa i la seguretat viària com l’ús d’energies renovables. Els treballs, que es liciten per un import d’1 MEUR i compten amb finançament dels fons REACT-UE, començaran l’hivern vinent.

L’estructura es construirà en paral·lel a l’actual pont de la C-155 sobre la riera de Caldes per a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes entre nucli de Can Parera i el centre urbà.

S’ubicarà a uns 40 metres de distància, aigües avall, de l’actual pont i tindrà una longitud de 82,50 metres, distribuïts en dos trams de 45 i 37,5 metres cada un, i una amplada de 3,40 metres --dels quals restarà un pas lliure de 3 metres. Tota l’actuació, comptant la passarel·la i les connexions de les rampes per accedir-hi, abastarà una longitud de 152,5 metres.

Els treballs, que tindran un termini d’execució de 10 mesos, inclouran, a més de la construcció de la nova estructura i les rampes d’accés, la instal·lació de plaques fotovoltaiques. En concret, es col·locaran cinc panells que permetran alimentar d’energia, provinent d’una font renovable, l’enllumenat de la passarel·la.

Aquesta actuació s’emmarca en un acord de col·laboració entre el Departament i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Una de les instal·lacions d’autoconsum solar a Els Avets (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Una de les instal·lacions d’autoconsum solar a Els Avets (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’objectiu és que la ciutadania aposti per instal·lar sistemes d'aprofitament energètic fotovoltaic que comportin un estalvi econòmic i d’emissions

Notícia

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans instal·larà energia solar fotovoltaica per autoconsum al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor -i als equipaments municipals propers-, tal i com es va acordar en el Ple Municipal celebrat el passat dijous 31 de març.

Notícia

La xarxa de calor amb caldera de biomassa forestal ja funciona a ple rendiment a Palau-solità i Plegamans

Butlletí