Palau-solità i Plegamans instal·la plaques fotovoltaiques en equipaments públics

22/08/2023 - 14:25

S’ha completat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici de la prefectura de la Policia Local.

La instal·lació suposarà una potència de 31,74 kWp amb bateries de 20 KW i un autoconsum anual de producció fotovoltaica, amb bateries incloses, de 33.157,87 kWh/anuals. L’estalvi anual per l’energia que produirà la instal·lació fotovoltaica a l’edifici serà d’uns 8.620,82 € amb els preus actuals. El consum anual de l’edifici és de 83.884 kWh anuals el que suposa una despesa anual d’uns 23.200 € en electricitat amb els preus actuals.

La inversió de la instal·lació ha estat de 63.498,86 €. La Diputació de Barcelona ens ha atorgat una subvenció del 90% d’aquest import.

En total l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans rep 1,5 milions d’euros del Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona per a projectes d’energies renovables. El programa, que ha finançat també el 90% del cost de la caldera de biomassa, ha subvencionat la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum compartit en tres equipaments municipals i en la renovació total de l'enllumenat públic a LED.

Aquest programa impulsa actuacions amb impacte en la reducció de les emissions locals de gasos d'efecte hivernacle i en la reducció dels costos energètics locals. Les actuacions tenen per objecte inversions relatives a plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o enllumenat públic.

A Palau-solità i Plegamans col·labora en aquestes 3 línies:

  • Amb 245.930,56 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tres edificis municipals: La prefectura de la Policia Local, l’Escola Palau i el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Aquestes instal·lacions en modalitat d’autoconsum compartit generaran electricitat pel seu propi ús i per a diversos edificis que estiguin a una distància inferior de 2 kilòmetres.
  • Amb 810.022,49 per a la millora de l’enllumenat públic mitjançant el canvi a LED.
  • Amb 448.000 euros pel 90% del cost de la caldera de biomassa.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Notícia

Les plaques fotovoltaiques ocuparan una superfície a coberta de 360.000 m².

Notícia

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implantació d'energies renovables els equipaments municipals.

Butlletí