Primers passos per una comunitat energètica a Ullastrell

18/07/2023 - 08:11

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Posats en marxa els treballs de la instal·lació solar fotovoltaica al sostre de la pista que serà la primera comunitat energètica local del municipi. Aquestes obres es porten a terme per l'empresa MOBI, SL que ha estat la guanyadora de la licitació. La Direcció d'obra es fa per part de l'empresa ENERBITE, empresa també redactora del projecte executiu.

Aquesta planta fotovoltaica amb una potència instal·lada de 81kWp, nodrirà d'energia renovable diversos edificis municipals i també podran adherir-se a fer ús d'aquesta energia uns 60 habitatges particulars prioritzant vulnerabilitat energètica.

Aquesta instal·lació és finançada per la Diputació de Barcelona en un 90% del seu cost total, valorada en 209.663 euros. En el projecte executiu i tenint en compte la subvenció concedida, es calcula l'amortització de la instal·lació en 1 any, amb un estalvi anual de 10.664,73 € el primer any.

Amb la generació de 108,6 MWh anuals per part de la nova Instal·lació Solar Fotovoltaica, s'assoleix la reducció de 16,29 Tones de CO₂ equivalent anuals, que se sumen al % total per tal d'assumir els objectius del 40% de disminució de gasos amb efecte d'hivernacle pel 2030, en l'àmbit de les accions del municipi pel que fa a producció local d'energia.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’un projecte participatiu per compartir amb la ciutadania part de la generació fotovoltaica de les plantes instal·lades en edificis i equipaments municipals.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

Catalunya ja compta amb 102.107 instal·lacions d’autoproducció i 990,5 MW en servei. L’any 2023 es va tancar amb 42.291 noves instal·lacions que sumen 493,7 MW, la major xifra de la sèrie històrica.

Butlletí