Terrassa promou d'estratègies d'adaptació al canvi climàtic

La ciutat participa en el projecte europeu RESIST
31/01/2023 - 11:57

Foto: EU Adaptation Strategy

Amb una durada de cinc anys, suposa una assignació de 284.375 euros a la ciutat.

Terrassa és una de les ciutats europees que participa des d'aquest mes de gener en el projecte RESIST: Regions for climate change resilience through Innovation, Science and Technology (Regions per la resiliència del canvi climàtic a través de la Tecnologia, la Ciència, un projecte finançat per la UE que pretén accelerar la transformació i augmentar la capacitat d'adaptació de 12 regions europees. El projecte intenta provar solucions d'adaptació i gestió de les emergències derivades del canvi climàtic dels reptes clau a Europa i, concretament a Catalunya: riuades, sequeres, onades de calor i incendis.

RESIST vol donar suport al desenvolupament d'estructures de govern i a l'ampliació d'enfocaments participatius, com ara la cocreació de mètodes i pràctiques, tant en zones rurals com urbanes, que són necessaris per garantir l'èxit en la transformació cap a una Europa justa i resilient al canvi climàtic d'aquí a l'any 2030. En aquest sentit, Terrassa hi participa, junt amb Blanes, com una de les dues zones pilot a Catalunya on es desenvoluparan i provaran solucions per donar resposta als reptes relacionats amb aquesta zona: inundacions, sequeres, onades de calor i incendis forestals.


Pressupost de 26,6 milions d'euros

El projecte, finançant per la UE, compta amb un pressupost total de 26,6 milions d'euros i inclou 56 socis compromesos de la UE, Noruega i Ucraïna. Es tracta d'un projecte de cinc anys, coordinat per SINTEF en col·laboració amb INOVA+, i que donarà suport a 12 regions de la UE en els seus esforços per construir resiliència davant els impactes del clima.

A Terrassa li correspondran 284.375 euros, amb els quals es treballarà per tal d'enfortir la resiliència a través del servei municipal de Protecció Civil d'una banda, i de Terrassa Ciutat Digital per l'altra, amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals. D'entre les funcions destaquen el fet d'interactuar amb els socis dels projectes per aportar i aconseguir valor afegit, coordinar la comunicació del projecte i la difusió dels resultats o assegurar i col·laborar en la implantació efectiva de les eines tecnològiques i les metodologies resultants, entre altres responsabilitats.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona ha estat inclosa a la Llista A de l’organització sense ànim de lucre Carbon Disclosure Project (CDP), la qual cosa la reconeix com una de les 122 ciutats d’arreu del món que està prenent un lideratge ferm en l’acció ambiental i la transparència davant de l’emergència climàtica.

Notícia

A Terrassa es disposa de més d'una vintena de punts considerats com a refugis climàtics. 

Article

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Butlletí