Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.
Davant la previsió del descens de les temperatures, la xarxa de refugis climàtics de Barcelona ofereix un total de 134 espais que estaran a disposició del veïnat per fer front a la caiguda del mercuri.
Barcelona ha estat inclosa a la Llista A de l’organització sense ànim de lucre Carbon Disclosure Project (CDP), la qual cosa la reconeix com una de les 122 ciutats d’arreu del món que està prenent un lideratge ferm en l’acció ambiental i la transparència davant de l’emergència climàtica.
Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.
Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.
S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.
Investigadores del Jardí Botànic de la Universitat de València, en col·laboració amb el Servei de Producció Ecològica de la Direcció General de Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, han descobert que una de les tres varietats tradicionals valencianes de garrofó s’adapta millor al canvi climàtic. Les conclusions d’aquest treball s’han publicat a la revista Agronomy.