Sant Joan Despí edita una guia sobre els ocells que es poden veure a la ciutat

El document, que detalla les característiques d'una vintena d'aus, es farà arribar a totes les escoles de la ciutat
Font: llobregatmedia.com
07/06/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Divendres, 5 de juny, es va celebrar el Dia Internacional del Medi Ambient, i Sant Joan Despí es va voler sumar a la celebració amb diferents propostes adreçades a conscienciar la ciutadania vers el respecte al nostre entorn natural. Coincidint amb aquesta commemoració, l'ajuntament va editar el cinquè volum de la col·lecció ‘Conèixer i estimar Sant Joan Despí', una sèrie de quaderns de camp amb informació gràfica i tècnica de les diferents espècies d'animals i plantes que viuen al terme municipal.

Aquest nou volum és el segon que es dedica als ocells i, concretament, en detalla les característiques d'una vintena d'aus "que es poden veure a la ciutat sense gaire dificultat, com ara els camallargs, al riu, o el pardal xarrec, a la zona agrícola", segons comenta Àngel Arroyes, del Centre mediambiental l'Arrel, que s'ha encarregat de la realització del llibre. A les pàgines d'aquest volum podem trobar fotografies dels diferents ocells, totes fetes a la ciutat, així com informació sobre el seu hàbitat, la temporada més favorable per veure'ls, etc. Aquesta guia es farà arribar a tots els escolars de la ciutat.

Relacionats

Article

L’AMB va lliurar els premis Bicimpuls 2019 en la seva segona edició. Amb aquests premis reconeixem les entitats amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme diferents actuacions per assolir una mobilitat més sostenible i segura a l’entorn i als accessos als centres educatius. Així, la ciutat compta amb una xarxa de camins escolars en els quals any rere any s’han anat introduint millores, no només en la senyalització sinó també en altres àmbits, com l’urbanístic, amb la construcció de nous carrils bici o de passos de vianants elevats. També s'ha regulat la velocitat dels vehicles a l'entorn de les escoles amb la creació de les zones 30.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Butlletí