Sant Esteve Sesrovires apropa la natura als més petits amb el projecte 'Fem del pati un jardí'

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
22/05/2012 - 00:00

En el marc del programa Escoles Verdes, famílies de les dues llars d'infants municipals de Sant Esteve Sesrovires, la Ginesta i El Picarol, van participar en una activitat que tenia com a objectiu contribuir a convertir els patis dels centres en jardins. El projecte Fem del pati un jardí l'han elaborat els equips docents d'ambdós centres, que han participat en un seminari formatiu impulsat des de les àrees de Medi Ambient i d'Educació de l'Ajuntament i que s'ha impartit entre els mesos d'octubre de l'any passat i fins a maig del present any 2012.

L'objectiu del projecte és que el pati constitueixi un entorn d'aprenentatge per als infants, és a dir, que sigui un recurs pedagògic per aprendre a gaudir i estimar la natura a través d'emocions, olors, colrs, textures, etc.

A llar La Ginesta les famílies de nadons i nens d'1 a 2 anys van portar plantes aromàtiques i, els més grans, plantes de temporada que van col·locar en tines i torretes. L'activitat va comptar amb el suport de personal de la brigada municipal. Properament, els infants treballaran en la fabricació de regadores i la confecció de cartells identificatius de les plantes.

A la llar El Picarol, infants i famílies van portar el planter d'unes llavors que prèviament havien germinat a casa. Es va plantar al pati del centre per tal que els més petits en tinguin cura i ho reguin amb aigua de la pluja.

En l'elecció de les plantes i arbres s'han tingut en compte aspectes com que siguin espècies autòctones, resistents i que donin ombra. Així s'han plantat una sòfora, un garrofer, un arboç, un codonyer i un cirerer. Els dos fruiters formaran part d'un projecte posterior que serà la creació d'un hort.

Relacionats

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Notícia

22 Comunitats Energètiques de l’economia social i solidària de Catalunya s’han trobat al Prat de Llobregat per posar en comú estratègies de creixement

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Butlletí